in

KAŠTELIR-LABINCI: Program “Ususret Božiću” pružit će brojna događanja za djecu i odrasle

Advent u Općini Kaštelir-Labinci

Godina je bila izazovna, opterećena svim teškoćama koje je donijela pandemija, no upravo to je razlog više da kraj te godine i blagdansko vrijeme učinimo posebnim i najljepšim. Zato su Općina Kaštelir-Labinci i udruga Mladi za sve pokrenuli program “Ususret Božiću”, navodi se u priopćenju općine.

Advent u Općini Kaštelir-Labinci
Advent u Općini Kaštelir-Labinci

S obzirom na aktualne epidemiološke mjere, ovi će blagdani biti mirni i bez masovnih okupljanja, a opet ispunjeni bogatim i zanimljivim događanjima za djecu i odrasle. Uz to, Općina će svoj djeci koja su navršila tri godine, mališanima koji idu u vrtić i djeci nižih razreda osnovne škole, podijeliti prigodne poklone.

– I u najtežim okolnostima, kao što je bila ova godina, dogodilo se mnogo dobroga, oko čega smo se svi zajedno vrijedno trudili. Uvijek treba iznaći najbolje u onome što se događa, pa želimo da svi osjete blagdanski duh i dožive nešto istinski lijepo u ovim predbožićnim danima. Naši su mještani to zaslužili, i svima od srca čestitam Božić i želim sretnu Novu godinu, u koju ulazimo spremni za sve izazove – rekao je Đulijano Petrović, načelnik Općine Kaštelir-Labinci.

Blagdanska atmosfera i sada se naveliko osjeti, jer su mladi ručno ispleli adventski vijenac oko ladonje na Placu, a program “Ususret Božiću” započeo je 28. studenog, paljenjem prve adventske svijeće.

Advent u Općini Kaštelir-Labinci
Advent u Općini Kaštelir-Labinci

Nastavio se paljenjem druge adventske svijeće 5. prosinca, pri čemu je čast paljenja pripala sportskim klubovima s područja Općine, pa su blagdanskom duhu pridonijeli rukometaši, nogometaši i boćari.

Treća nedjelja dočašća, 12. prosinca, započela je svetom misom koju je velečasni Želimir Bagavac predvodio uz mještane okupljene oko adventskog vijenca. Nakon mise, treću i predzadnju adventsku svijeću upalili su naši vatrogasci, u ugodnom i opuštenom blagdanskom ozračju, dok je među mještanima vladalo pravo božićno raspoloženje. Ovo je ujedno bilo prvo paljenje adventskih svijeća uz novog svećenika Želimira.

Četvrta i posljednja svijeća na ovom posebnom i ručno načinjenom vijencu upalit će se u nedjelju 19. prosinca, i to će ućiniti naši umirovljenici. Tako ćemo u ovaj mirni i svečani Advent uključiti sve generacije naših mještana, jer je duh zajedništva uvijek prisutan među nama, a osobito u predbožićno vrijeme.

Općina Kaštelir-Labinci žele svima mirne blagdane, čestit Božić i sretnu Novu godinu!

Izvor Općina Kaštelir-Labinci

istarska županija presica tulio demetlika boris miletić jessica aquavita

Župan: Predložit ćemo Skupštini prihvaćanje više od polovice amandmana oporbe i pozicije

ilustracija voda boca

Bez vode u srijedu okolica Vrsara, Poreča i Sv. Lovreča