in

KAŠTELIR na HRT-u: Izvrsni turistički rezultati, Cossettova vina i eko povrće Marka Bratovića

Da mali Kaštelir u zaleđu Poreča bilježi ove godine izvrsne turističke rezultate, prkoseći time nešto lošijem trendu u ostatku države, bio je dovoljan razlog za posjet ekipe nacionalne televizije HRT koja je snimila prilog o ovom mjestu.

Prilog je prikazan 20. kolovoza u emisiji Ljetna panorama na HRT4. Pulska ekipa HRT-a posjetila je najprije kampanju mladog Marka Bratovića, koji po ekološkim principima proizvodi jedinstvene kaštelirske grampere, paprike, pomidore… Marko je ispričao kako ne koristi kemikalije, a radi zajedno s obitelji.

Potom je TV ekipa posjetila podrum Alfreda Cossetta, koji je istaknuo da mu je zgodono što mu posjetitelji dolaze direkto na kućni prag, gdje mogu čuti priču o vinima i degustirati.

Nezaovilazni su ovogodišnji izvrsni turistički rezultati po kojima je zabilježeno 14 posto više dolazaka i 13 posto više noćenja, a sve to mahom zahvaljujući brojnim kućama za odmor s bazenima koji svojom kvalitetom privlače velik broj imućnih gostiju.

Turista doista u Općini Kaštelir-Labinci ne fali, a najkvalitetnije kuće za odmor pune su od svibnja do listopada. Ne manjka ni investitora, jer se nove vile grade i dalje na sve strane.

Pa je tako jedna poljska obitelj na njemačkom jeziku objasnila kako imaju vilu s bazenom u kojoj imaju baš sve što im treba za ugodan odmor, pa je skoro nemaju potrebu niti napuštati.

Iznajmljivačica luksuzne vile Lara Ružić istaknula je kako se isplati ulagati u vile za odmor, ali mora se nuditi i dati više.

Kvaliteta uvijek nalazi goste, pa se stoga i dalje neprestano gradi u ovoj maloj općini.

Kako to izgleda pogledajte u Ljetnoj panorami Rijeka od 20. kolovoza na

https://hrti.hrt.hr/live/tv?channel=40016   i   https://hrti.hrt.hr/live/programme o 26. minute.

U NOVIGRADU od 23. do 28. kolovoza: Fešta sv. Pelagija uz Detour, Terezu Kesoviju, Dražena Zečića, Crvenu jabuku…

Zadnja ribarska fešta u Funtani