in

U NOVIGRADU od 23. do 28. kolovoza: Fešta sv. Pelagija uz Detour, Terezu Kesoviju, Dražena Zečića, Crvenu jabuku…

Novigrad će i ove godine višednevnom feštom svetog Pelagija obilježiti Dan Grada i sveca zaštitnika. Od 23. do 28. kolovoza pripremljen je raznovrstan sportski, kulturni i zabavno-glazbeni program, uz uobičajene protokolarne sadržaje, a sve popraćeno bogatom eno-gastronomskom ponudom na štandovima duž novigradskog Mandrača i Porporele, koja će posjetitelje dočekati od 22. do 25. kolovoza.

Glazbeni dio programa donosi od 23. do 25. kolovoza tri dana zabave na čak četiri pozornice, te „bonus“ dan na sam 28. kolovoza.

Od petka 23. do nedjelje 25. kolovoza na Velikom trgu će tako nastupati talijanski tribute band s programom pod nazivom Respect! – A night for Aretha, Detour i Tereza Kesovija.

Na Porporeli će publiku zabavljati Night express band, Dražen Zečić, te Crvena jabuka. Glazbeni programi na Velikom trgu započinju već u 20:30, a na Porporeli u 21 sat, uz nastupe predgrupa, mahom domaćih istarskih glazbenih snaga.

Na maloj pozornici u Prolazu Boška Petrovića, tzv. Jazz corneru of Istria, publika će uživati uz nastupe Mire Ungara & Istrian Connection, The Screaming wheelsa i mladih pjevačkih talenata iz Malog velikog mikrofona.

U kasnijim večernjim i noćnim satima na pozornici u „party zoni“ na Porporeli, na svoje će doći ljubitelji klupske i dance glazbe, obzirom da će se od petka do nedjelje ovdje održati program uz nastupe DJ-a i zabavu namijenjenu nešto mlađoj populaciji. Treba dodati kako će se sve tri večeri na više lokacija u gradu moći čuti i domaća glazba za koju će se pobrinuti nekoliko „putujućih“ sastava…

U nedjelju 25. kolovoza točno u ponoć nebo nad Novigradom i novigradskim zaljevom obasjat će uvijek atraktivan vatromet.

Na sam Dan Grada, 28. kolovoza, u Prolazu B. Petrovića predstavit će se novigradske glazbene snage okupljene u nekoliko bendova, na Velikom trgu će nastupiti orkestar mladih talenata SO-DO El sistema Hrvatska, a nakon svečane sjednice Gradskog vijeća na Trgu će nastupiti Vesna Nežić Ružić i Anelidi.

Fešta svetog Pelagija tradicionalno donosi i bogat sportski program, u koji će se od petka do nedjelje uključiti gotovo svi novigradski sportski klubovi, organizacijom turnira i sportskih susreta, na gotovo svim gradskim sportskim terenima i borilištima.

Ovogodišnje izdanje fešte donosi i šaljive pučke igre, večer uličnih čarobnjaka, te nekolicinu drugih iznenađenja za sve uzraste.

Bit će tu i uobičajeni protokolarni sadržaji, u okviru kojih će u utorak 27. kolovoza tradicionalno biti uručene nagrade i priznanja vlasnicima najuređenijih okućnica u režiji TZG-a, te najboljim gradskim sportašima odnosno odličnim učenicima, u režiji Grada Novigrada-Cittanova.

U večernjim satima u ponedjeljak 26. kolovoza u crkvi Svetog Pelagija i svetog Maksima upriličit će se po sedmi puta zajednički koncert svih novigradskih zborova i vokalnih skupina pod nazivom „Pjesmom Te pozdravljamo, sveti Pelagije…“.

U utorak ujutro planirano je svečano otvorenje novih prostorija gradske organizacije Crvenog križa.

Na sam Dan Grada i gradskog sveca zaštitnika, 28. kolovoza, u prijepodnevnim satima održat će se svečana koncelebrirana sveta misa i procesija s relikvijama svetog Pelagija, dok će se u Gradskoj vijećnici navečer održati svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će se među ostalim uručiti gradska priznanja ovogodišnjim laureatima.

Druženje će se nakon sjednice nastaviti na Velikom trgu.

Više detalja o programu fešte može se pronaći na mrežnim stranicama Grada (www.novigrad.hr).

Organizatori i pokrovitelji Fešte svetog Pelagija su Grad i novigradska Turistička zajednica.

FUNTANA prvi put uspješnoj djeci uručila nagradu BERNARDINA – evo popisa učenika koji su je dobili

KAŠTELIR na HRT-u: Izvrsni turistički rezultati, Cossettova vina i eko povrće Marka Bratovića