in

KAŠTELIR se priprema za proslavu Kuzminje uz muziku, iće i otvorenje prostora za penzionere

Arhiv - Kuzminja u Kašteliru - Procesija

ponedjeljak 26. rujna Kaštelir će proslaviti Kuzminju, blagdan Sv. Kuzme i Damjana kao zaštitnika mjesta. I ove godine Turistička zajednica organizirala je bogat program za Kuzminju u kojem će biti glazbe, zabave, natjecanja, hrane i pića.

Foto TZ Kaštelir-Labinci - plakat za Kuzminju
Foto TZ Kaštelir-Labinci – plakat za Kuzminju

Sve će započeti sa svetom misom i procesijom u 11 sati, a nastavit će se u 16 sati kad će se upriličiti otvorenje prostorija Zajednice umirovljenika. Uslijedit će nastup vokalne etno skupine “Nigrignanum” Zajednice Talijana Labinci te nastup djece iz vrtića PO “Radost” Kaštelir, dok će se ljubitelji tradicionalnih kartaških igara sa svojim vještinama moći okušati na turniru u briškuli i trešeti, za što je prva nagrada istarski sir.

Druženje i zabava nastavit će se u 18 sati uz nastup Malvazije banda u parku iza crkve. Tamo će cijelo vrijeme biti dostupna i besplatna ponuda hrane i pića.

-Nadamo se da će nas priroda počastiti danom bez kiše, kako bismo mogli slaviti na otvorenom, no u slučaju da bude suprotno i da nas tog dana zadese loši vremenski uvjeti, program proslave će se održati u sali na Domu, objavili su iz TZ-a.

Foto KRSG Poreč

Čak 6 medalja za porečke ritmičarke u Italiji

prometna nesreća policija očevid

Četiri ozlijeđena u nesreći između Tara i Poreča: Prešao na suprotnu stranu i udario u auto