in

Kaštelirski i buzetski umirovljenici družili se i hodali na Vrbanovici

Druženje umirovljenika u Kašteliru - 15-4-2023

Na inicijativu nekoliko članova, kaštelirska Udruga umirovljenika organizirala je u subotu, 15. travnja, susret s članovima Udruge umirovljenika iz Buzeta. Bio je to dan pun događanja i emocija. Susret je započeo u prostorijama kaštelirske udruge upoznavanjem i pozdravnim dobrodošlicama. Nakon male okrjepe koju su pripremile kaštelirske umirovljenice uz donaciju kolača slatičarnice Concettino, krenulo se na organizirano hodanje trasom prema Vrbanovici, omiljenom izletištu tog područja.

Druženje umirovljenika u Kašteliru - 15-4-2023
Druženje umirovljenika u Kašteliru – 15-4-2023

Sudjelovalo je tridesetak hodača koji  su lagano, kako to priliči umirovljenicima, uz priču i adekvatnu pratnju hodali oko tri sata. Prevalili su u dobrom raspoloženju deset kilometara, uz pauzu na Vrbanovici.

Druženje umirovljenika u Kašteliru - 15-4-2023
Druženje umirovljenika u Kašteliru – 15-4-2023

Po povratku s Vrbanovice, organiziran je zajednički ručak, koji je održan u prostorijama udruge u Kašteliru. Druženje je nastavljeno do popodnevnih sati, a dogovoren je uzvratni susret sredinom svibnja, kada će se organizirati hodanje na stazi Sedam slapova na Buzeštini. Dogovorene su još neke zajedničke aktivnosti tijekom godine, a za iduću godinu u ovom istom terminu dogovorena je Šparugijada na Vrbanovici.

Svi sudionici bili su oduševljeni susretom i ovo je bio poticaj za daljnju suradnju dviju udruga, saznajemo od Ester Diklić iz udruge umirovljenika.

Foto Policijska uprava primorsko-goranska

Teško ozlijeđen motociklist – Pokušao izbjeći udar u auto, pao i udario u panj

Izdana upozorenja: Očekuju se olujni vjetar i snijeg. Veliki problemi u prometu