in

Koncerti mogu početi: Hoće li ih imati pitamo porečkog pjevača GORDANA GREGUROVIĆA-GOGA

Gogo i Marko Ritoša

Novim popuštanjem mjera od jučer su opet dopušteni koncerti, kao i predstave i projekcije filmova u kinima. Pandemija koronavirusa teško je pogodila i glazbenu industriju. Otkazani su ili odgođeni svi koncerti i festivali. Svi su se glazbenici snašli kako su mogli u doba izolacije, pa su svirali i pjevali od kuće i online preko društvenih mreža i tako uveseljavali publiku.

Tako je činio i porečki pjevač Gordan GregurovićGogo, koji nam je otkrio s kime je sve zapjevao na Facebooku, kako je svojim fanovima ispunjavao želje, te kako je preživio dugi boravak u domu, unutar četiri zida. A doznali smo i još jednu novost – Gogo je pripremio novu pjesmu!

Gogo s tatom (drugi s desna) i njegovim bendom u Vrsaru

-Sve je ovo nažalost krenulo tjedan dana nakon što smo za Dan žena, 8. ožujka, Zlatko Crnković – Zlajo i ja tradicionalno proslavili naš 7. rođendan kao Act Positive Duo. Imali smo u ožujku, travnju i svibnju dogovoreno dosta svirki, svatova, rođendana, djevojačkih zabava, ali nažalost ništa od toga nismo mogli odsvirati i nadamo se da ćemo bar dio ipak moći jer su neki prebacili svatove za jesen.

Kao i svim glazbenicima i meni je ovo doba izolacije i boravka doma bilo kao neka vrsta zatvora, jer nismo naviknuti toliko biti kući, budući da smo stalno među ljudima. A s obzirom da radim u hotelijerskoj tvrtki Plava laguna u odjelu zabave i animacije, ni tu nije bilo posla, jer naravno nema gostiju i ne znamo još što će biti od sezone.

Stoga sam stvarno morao naći neku zanimaciju da ne poludim doma, priča nam Gogo.

S obzirom da i njegov tata Grga (Damir) ima svoj bend Blues Brajdersi, Gogo je najprije s njim snimio cover Oliverove pjesme “Što to bješe ljubav” i objavio ga na Facebooku. Napisao je ekipi da u komentarima napišu svoje glazbene želje.

-Javilo mi se dosta ljudi i napisali su svoje želje pa sam im ih odlučio ispunjavati. Usljedili su tako razno razni coveri i suradnje s mojim prijateljima i kolegama glazbenicima. Istaknuo bih suradnje s Tarom Banick iz Chicaga, Dorom Vestić iz Osijeka, Alenom Bičevićem s Lošinja i Denis Mikatović iz Poreča. Naravno, snimao sam pjesme i s mojim kolegama s kojima inače nastupam – Zlatkom Crnkovićem, Markom Ritošom, Igorom Bernobićem, Alenom Grubicom, Paolom Malinarićem, Massimom Dagostinom i mojim tatom Damirom Gregurovićem.

Ovim putem želio bih se zahvaliti svima njima, a pogotovo svim ljudima koji su nas pratili i podržavali na mojoj stranici na Facebooku kojih je zaista bilo jako puno: www.facebook.com/GordanGregurovicGogo , ispričao je Gogo.

Osim snimanja covera vrijeme izolacije iskoristio je da preuredi i oliči stan, sredi okoliš i za druge poslove u i oko kuće.

No, snimio je i jednu novu pjesmu naziva “Vrime ne zna za nas” koja će ovog ljeta ugledati svjetlo dana. Autori pjesme su Domagoj Piplica i Alen Ille

Nadam se da će se ova situacija što prije smiriti i  da ćemo uskoro početi raditi. Drago mi je da je za početak krenulo popuštanje mjera. Već smo u pregovorima za neke svirke pa prva možda bude već ovog petka u Poreču. Pozivam sve da me prate na Facebooku pa će sve saznati na vrijeme, poručio je Gogo Gregurović.

Zlajo i Gogo – Nakon proslave rođendana u izolaciju

I još nekoliko riječi o porečkom pjevaču za kraj.

Glazbenu je karijeru Gogo započeo 2015. godine sudjelovanjem na glazbenom showu „The Voice – najljepši glas Hrvatske.“ Nakon nekoliko uspješnih glazbenih hitova Gogo je odlučio objaviti svoj prvi album “Samo ljubav” na kojem se našlo 11 pjesama od koji 6 bili već poznati singlovi, a 5 je bilo novih. Time je u samo dvije godine došao do svoga prvog diskografskog izdanja.

NOVIGRAD: Gotova je sanacija crkve Svete Agate i zida na starom groblju

ISTRA ni 19. svibnja nema novozaraženih od Covida