in

Krajem rujna u Vižinadi se održava jubilarna 25. Parenzana

Start Parenzane - Arhiv Foto Slavko Ledić

Turistička zajednica Općine Vižinada organizira rekreativni biciklistički maraton Parenzana koji tradicionalno okuplja više od tisuću biciklista i rekreativaca iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije i šire. Osnovni cilj maratona je omasovljavanje biciklizma kao rekreacijskog sporta, obogaćivanje turističke ponude u PPS razdoblju, produženje turističke sezone, te valorizacija i promoviranje naših prirodnih i drugih resursa, a pogotovo trase nekadašnje željezničke pruge „Parenzana“ koja je ovuda prolazila. Rekreativni biciklistički maraton Parenzana smatra se kraljicom rekreativnog biciklizma Istre, maraton se vozi asfaltiranom cestom s natjecateljskim dijelom.

Start maratona je 25. rujna 2022. u 10 sati na glavnom trgu u Vižinadi otkuda trasa dalje vodi kroz magičnu istarsku prirodu. Maraton dužine cca 46 kilometra vozi se asfaltiranom cestom duž trase Parenzane kroz Karojbu, Motovun, Istarske toplice, Livade i Ponte Porton te natrag u Vižinadu.

Za ljubitelje pješačenja organizira se pješačka tura sa početkom u 10:15 sati u dužini od oko 10 km uz posjetu lokalnim vinarima.

Prijave se vrše isključivo online putem ovog obrasca, a nakon izvršene prijave potrebno je uplatiti kotizaciju na žiroračun Turističke zajednice Općine Vižinada IBAN: HR6023800061110010921, s pozivom na broj HR67 – OIB uplatitelja, uz naznaku „kotizacija za Parenzanu“

Nakon izvršene uplate na Vaš mail dobiti ćete potvrdu o sudjelovanju koju ćete pokazati našem osoblju na dan manifestacije u vremenu od 7 do 9 sati radi preuzimanja broja, majice, medalje i vode.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 70 kuna po osobi, a uključuje majicu, medalju, vodu, okrijepu i obrok. Djeca do 10 godina ne plaćaju kotizaciju. Djeca mlađa od 14 godina moraju imaju suglasnost roditelja ili staratelja za sudjelovanje u maratonu ili osiguranu pratnju odrasle osobe. Ovdje možete preuzeti obrazac te ispunjenog dostaviti putem elektroničke pošte na info@tz-vizinada.hr.

Obavezno je korištenje zaštitne kacige za djecu mlađu od 16 godina.

Za dodatne informacije nazovite na telefon 052 446 110, ili nas kontaktirajte putem maila: info@tz-vizinada.hr. Za više detalja o samom maratonu pratite naše internetske stranice i društvene mreže: www.tz-vizinada.hr i www.facebook.com/visit.vizinada.

IZJAVA-roditelji 2022

policijski auto

U sudaru s autom poginuo motociklist. Drugi u dva dana

policija mup djeca školarci početak nastave

Počinje škola. Ima puno promjena, evo što je sve novo