in

Krnički điri zgoru zdolu privukli sve generacije

Krnički điri - Foto TZ Marčana

Krnički Porat bio je domaćin drugog izdanja “Krnički điri zgoru zdolu”. Sudjelovali su predškolarci lokalnog vrtića, ali i djeca nekolicine turista. U kategoriji školaraca osim učenika i učenica okolnih škola, prijavila i nekolicina dječaka i djevojčica izvan Istarske županije. Nakon svake utrke organizirana je primopredaja diploma za sve učesnike, dok su oni najbrži dobili zdrave nagrade – teglice meda lokalnog proizvođača Filipa Raponje.
Natjecateljski dio u mlađim dobnim skupinama počeo je u 18 sati, dok je glavna utrka započela u 19.30. Iako je petak bio topao i sparan, specifična mikrolokacija na istočnoj strani poluotoka, garantirala je duboku hladovinu, a jedini trenutak kada su trkači/ce ugledale zalazeća sunce bilo je na okretištu utrke, na samom rubu Krnice.

Krnički điri - Foto TZ Marčana
Krnički điri – Foto TZ Marčana

Netom prije dolaska do prvih kuća natjecatelji/ce su morali zaobići kontrolnu oznaku na 2.250 metara i vratiti se istim putem. Visinska razlika koju su do tada istrčali iznosila je 150 metara, tako da je drugi dio uistinu bila odmor s obzirom na prvi dio.

Svi su se natjecatelji složili kako je naziv utrke “Zgoru Zdolu” uistinu trebao pripremiti sve one koji su po prvi puta istrčali ovu dionicu. Svi su na kraju i stigli do cilja a najbrži su bili Ivan Kajfeš (17:49), Elvis Catela (20:05) i Dalibor Maljurić (20:07) u muškoj konkurenciji, a u ženskoj Lucija Šćur (21:14), Ivana Kramar (23:44) i Darija Škrinjar (24:30).

Nakon utrke vrijedni ribari iz Porta pripremili su srdele, a kao iznenađenje na gradelama se pojavila i svježe ulovljena raža. Kako bi sve bilo u znaku ribe, na kraju se ukazao i Alden bakalar na bijelo. Ne smijemo izostaviti i vrijedne nagrade koje su osigurali Šegota vino i ekstra djevičansko maslinovo ulje Oio Vivo, dok su najbrži od najbržih u muškoj i ženskoj konkurenciji iz Krničkog Porta odnijeli kolute Vesna sira.

Krnički điri - Foto TZ Marčana
Krnički điri – Foto TZ Marčana

voda čaša ilustracija

Bez vode 30. lipnja dio Poreča i Višnjana

Foto Coloursofistria - TZ Buje biciklijada

U Marušićima u subotu biciklijada