in

KUD Dvigrad predstavljao Istru na Đakovačkim vezovima

KUD Dvigrad u Đakovu

Kulturno umjetničko društvo Dvigrad iz Kanfanara predstavljao je Istarsku županiju i Savez folklornih društava Istarske županije na 56. Đakovačkim vezovima koji su se održali početkom srpnja.

Kanfanarskom društvu ovo je prvo i vrlo uspješno sudjelovanje na tako značajnoj manifestaciji. U subotu su nastupili u okviru programa gostujućih skupina dok su u nedjelju sudjelovali u povorci ulicama Đakova zajedno s još 47 skupina i društava, te nakon toga u programu Smotre folklora Hrvatske.
Domaćin KUD-u Dvigrad bio je KUD Šokadija Budrovci.
Iako u malom broju u odnosu na brojnost ostalih skupina, KUD Dvigrad je još jednom ponosno predstavljao Istarsku županiju i tradiciju Istre na ovoj velikoj i hvalevrijednoj manifestaciji, te se uspješno predstavio i oduševio sve posjetitelje i gledatelje na Vezovima. Ove su se godine ponovno začuli zvuci miha i roženica na Vezovima.

KUD Dvigrad u Đakovu
KUD Dvigrad u Đakovu

Skupina se predstavila Mantinjadom, plesovima Starom polkom i neizostavnim i svima dragim Balunom. Povratak u Istru ispunjen je lijepim uspomenama i dojmovima iz ravne Slavonije, javili su iz KUD-a Dvigrad.

Otvorenje kamenoloma Fantazija - Foto Grad Rovinj

ROVINJ: Otvoren obnovljeni kamenolom Fantazija – Jedini istarski geološki spomenik prirode

kiša ceste pixabay

Za vikend nova promjena vremena: Očekujte pljuskove i grmljavinu