in

LABINCI uz mlade snage, glazbu i bez plesa proslavio sv. Ivana

Proslava sv. Ivana u Labincima

U četvrtak, 24. lipnja, nakon crkvene proslave Svetog Ivana sa svečanom misom i domjenkom, u večernjim satima na rukometnom igralištu u Labincima održana i svjetovna zabava posvećena mjesnom zaštitniku.
U kratkom kulturno umjetničkom  programu sudjelovale su sve aktivne grupe Zajednice Talijana Labinci koja je, zajedno s Općinom Kaštelir-Labinci, tradicionalni organizator ovog događaja.

Proslava sv. Ivana u Labincima 24.06.2021.

Na stolovima  je priređena izložba radova polaznica tečajeva dekorativnih tehnika održanog u Zajednici Talijana Labinci pod vodstvom Ester Diklić. Tečajevi su se u proteklom razdoblju održavali na različite dopuštene načine, individualno, preko aplikacija ili u manjim grupama. Izloženi su radovi vrijednih polaznica, a to su:  Nevenka Kocijančić, Mariza Jugovac, Nadia Radoš, Lili Grebac i Maria Mendizza. 

Proslava sv. Ivana u Labincima 24.06.2021.

Prva na programu bila je plesna skupina djevojčica koje vježbaju moderni ples u Zajednici Talijana Labinci pod vodstvom Tanite Perčić. Od četrdesetak djevojčica koje inače redovito vježbaju u tri grupe po dobnim skupinama od 4 do 14 godina, ovaj put nastupila je samo jedna mješovita s obzirom da nije bilo mogućnosti priprema zbog epidemioloških mjera do pred par dana. Djevojčice su otplesale koreografiju Tanite Perčić i Chiare Sirotić „Can’t stop the feeling“.

Proslava sv. Ivana u Labincima 24.06.2021.

Od djevojčica koje inače vježbaju pjevanje pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić nastupile su Edina Kurtović i Paola Kovač Deklić.
Vokalna etno skupina Zajednice Talijana ”Nigrignanum”,  pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić,  zapjevala je nekoliko tradicionalnih popularnih pjesama  nakon čega je Malvazija band započela svoj  odlični večernji muzički program. Zbog pridržavanja preporučenih mjera od strane stožera ove godine nije bilo plesanja.
Za sve prisutne dobavljeno je dovoljno hrane i pića, a zabava je u odličnoj atmosferi  brojnih mještana trajala do dozvoljenog termina.

Ester Diklić

Proslava sv. Ivana u Labincima 24.06.2021.

U srpnju i kolovozu besplatni razgledi Sv. Petra u Šumi, Tinjana i Kringe

VRSAR: Tržnica s domaćim proizvodima za vikend stiže u srce starog grada