in

LENKA ŠAJINA osvojila nagradu za promociju lokalnih tradicija

Lenka Šajina na dodjeli nagrada u Vodnjanu

Lenka Šajina ima sve osobnosti Slow food ambasadora –  proaktivnost, strast pri vrednovanju tradicionalnih lokalnih resursa i želju za unaprijeđenjem zajednice! Lenka je svojim profesionalnim pristupom ali i entuzijazmom inspiracija mnogima.  Rezultati njezinog rada posebno su vidljivi kroz promociju destinacije na radnom mjestu direktorice Turističke zajednice općine Žminj gdje je u suradnji s lokalnim stanovništvom realizirala mnoštvo uspješnih projekata u svrhu promocije Žminja kao turističke destinacije. Prateći svjetske trendove i želje gostiju kreiran je sadržaj koji promovira gastro ponudu i zaboravljene slastice tog kraja. 

Lenka Šajina na dodjeli nagrada u Vodnjanu
Lenka Šajina na dodjeli nagrada u Vodnjanu

U timu Turističke zajednice općine Vrsar, danas djeluje osoba velikog srca i širokog znanja koja oduvijek promiče Slow food načela, piše u obrazloženju nagrade  INTERNATURAL Slow Food Awards koja je večeras dodijeljena u sklopu Noći muzeja u vodnjanskom Ekomuzeju.

Muzej Istrian de Dignan uključen je u međunarodnu Slow food asocijaciju i osnovao je Slow food zajednicu za očuvanje poljoprivredno – prehrambene baštine Istre s ciljem promicanja i očuvanja tradicionalnih resursa Istre. Internatural nagrade se dodjeljuju najboljima u očuvanju, razvoju i promociji lokalne eno-gastro baštine.

Lenka Šajina ovime je dobila titulu Slow Food Ambasadorice.

Osim nje nagrade su večeras dodijeljene Turističkoj zajednici Vrsar za vrsaranske amarete kojima čuva, promovira i vrednuje lokalnu gastronomiju, zatim udruzi Agrorovinj za pokretanje Festivala istarske supe i njenog vredovanja, kuharu Robertu Periću za iznimno zalaganje u očuvanju tradicionalnih lokalnih proizvoda i Restoranu Vodnjanka iz Pule za očuvanje tradicija i poticanje lokalnih proizvođača.

Sve o ovoj inicijativi pogledaje na linku https://europeanacademy.kartra.com/page/SlowFoodINTERNATURALawards

Mirjana Žiković i Klara Trošt Lesić na dodjeli nagrada Slow Food u Vodnjanu

TZ Vrsar osvojio nagradu za slasne amarete kojima čuva i vrednuje lokalnu gastronomiju

Foto Institut za poljoprivredu i turizam Poreč

Dialogue4Tourism – novi EU projekt Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča