in

Lionsi Poreč ugostili Feruča Lazarića, slijepog planinara i autora dviju knjiga

Foto Lions klub Poreč

Lions klub Poreč organizirao je ovog tjedna u povodu Dana bijelog štapa koji se obilježava 15. listopada predavanje Feruča Lazarića iz Svetvinčenta. Predavanje je održao u Udruženju umirovljenika Galija u Poreču pod nazivom “Život je lijep i kada si slijep”.
Pred okupljenim građanima Feručo je govorio o pretvaranju svoje osobne tragedije u životni preokret. U 40. godini života potpuno je oslijepio, no umjesto da se preda, danas 68-godišnjak je pronašao novi smisao u planinarenju.

Foto Lions klub Poreč
Foto Lions klub Poreč

Osim što planinari, objavio je i dvije knjige “Planinarenje na slijepo” i “Na drugi način lijepo”, a popeo se na Triglav, Karpate, pa čak i Olimp u Grčkoj, a propješačio je i Via Adriaticu, 1100 km dugu pješačku stazu od Istre do Dubrovnika. Zadnji pothvat je bio na Kilimanjaru za što mu je pomogao i Lions klub Poreč.
Feručo je danas čovjek enormne životne energije i optimizma. Pričao je o tome kako je kroz planinarenje upoznao veliki broj divnih ljudi koji su mu pomogli da savlada ono što se činilo nemogućim, o tome kako dok se penje osjeća mirise, čuje ptice kako pjevaju, čuje potoke kako žubore ili grane kako se njišu. No, kako kaže, jedna stvar je najbolja od svega: “Najbolji osjećaj je kada dođete gore, taj osjećaj pobjede, kontakta s prirodom…”

-A mi koji smo slušali ovo predavanje i priče Feruča smo još jednom shvatili kako mi videći moramo biti sretni bez obzira na sve nedaće, jer one su male u odnosu na Feručov primjer koji nam govori da nema nesavladivih prepreka. Hvala Feručo na predivnim mislima koje si razmijenio sa nama, poručili su mu članovi Lions kluba Poreč.

Foto Lions klub Poreč
Foto Lions klub Poreč

Foto Rukometni klub Poreč

Porečki rukometaši u Kaštelima uzeli dva boda

Foto Boćarski klub Špadići Poreč

POREČ: BK Špadići još jednom pobjedom osigurao titulu jesenskog prvaka 2. HBL-a