in

Ljeto u Istri: Besplatne vođene snorkeling ture na Krničkoj plaži i uvali Školjić u Kavranu

Foto TZ Marčana

Nakon nedavne inauguracije Istra Snorkelinga, novog turističkog proizvoda Turističke zajednice Istarske županije i primorskih lokalnih turističkih zajednica našeg poluotoka, kojim su vizualno ujednačenim i vrlo atraktivnim informativnim tablama predstavljene odabrane snorkeling lokacije uzduž istarske obale, Turistička zajednica općine Marčana ide korak dalje u predstavljanju dviju lokacija, na Krničkoj plaži i u uvali Školjić u Kavranu. TZ poziva zainteresirane mještane i goste na vođeno razgledavanje. S ciljem promocije destinacije i valoriziranja ovih vrijednih prirodnih lokaliteta previđeno je besplatno stručno vodstvo kroz dva dana i četiri grupe, u terminima:

Školjić u Kavranu - Foto TZ Marčana
Školjić u Kavranu – Foto TZ Marčana
  • Krnička plaža, petak 21. srpnja u 9 i 11 sati;
  • Uvala Školjić, Kavran, subota 22. srpnja u 9 i 11 sati.

Snorkeling doživljaj na hrvatskom i engleskom jeziku vodit će Barbara Unković, velika zaljubljenica u more, strastveni ronilac već više od 30 godina, autorica tekstova i karata podmorja. Predviđeno trajanje vođenog obilaska je 60 minuta, a uz uvodni obalni brifing o svakoj lokaciji i osnovnim pravilima snorkelinga (načinu plivanja, zarona, izjednačavanja pritiska i ostalih pravila ponašanja u moru) obuhvaća brojne zanimljivosti, povijesne činjenice, legende i informacije o prirodnim morskim zajednicama. Riječ je o edukativno-zabavnom obilasku prekrasnim podvodnim svijetom akvatorija istočne obale.

 Foto TZ Marčana plaž istra
Foto TZ Marčana

Predviđena veličina grupe je ograničena na najviše 8 sudionika, stoga je nužna najava na info@tzmarcana.com, najkasnije do četvrtka 20. srpnja, do 10 sati. Mole se zainteresirani sudionici da u mailu dostave ime i prezime, preferencijalni jezik vođenja te da navedu dob i kontakt telefon. Mjesto susreta je u navedenim terminima kod Istra Snorkeling ploča s kartom podmorja. Za što ugodnije snorkeling iskustvo mole se sudionici da ponesu vlastitu masku (disalicu po želji) i peraje.

Područje TZO Marčana ima vrlo razvedenu obalu, skrovite plaže, uvale divlje ljepote oplakane bistrim vodama Kvarnera. Mnogi to znaju i upravo iz tog razloga biraju ljetovanje na našem priobalju. Označene lokacije za snorkeling doprinose imidžu Marčane kao sređene i uređene destinacije koja vrednuje svoje prirodne resurse. Više o samim lokacijama na https://www.istra.hr/hr/snorkeling/marcana

 Foto TZ Marčana plaža more
Foto TZ Marčana

Foto Myriams-Fotos za Pixabay - Ilustracija

Iz ljekarni hitno povučen lijek za djecu. Evo kako su to objasnili iz HALMED-a

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

POREČ: U noćnom klubu pretukao mladića. Uhićen nakon godinu dana skrivanja