in

Ljeto u Istri: Najbolja događanja čekaju vas u Kašteliru

Foto TZ kaštelir-Labinci

I ove godine posjetitelji će moći uživati u izvrsnom ljetnom programu i brojnim atraktivnim događanjima “Hello summer in Kaštelir-Labinci” koja kreću u prvom tjednu srpnja.

Da ovo ljeto bude nezaboravno svojim se idejama pobrinula Turistička zajednica općine Kaštelir-Labinci, pa će vas svakog četvrtka u parku iza crkve na placu oduševiti nešto novo i drugačije.

Foto Sebastijan Skoko
Foto Sebastijan Skoko

Starta se već 6. srpnja  – bit će to prva večer romantike “Under the stars” kada će pod otvorenim nebom mastupiti Klapa Intriga. Nisu zaboravili na one najmlađe, pa već 13. srpnja slijedi “Kids night” uz predstavu “Svijet zabave” u izvedbi Teatra Naranča.

Prošle godine novo događanje “Craft party” dobilo je sve najljepše epitete, pa će vas zasigurno razveseliti da će ga biti i ovog ljeta, u još boljem izdanju. Prvi “Craft party” u planu je u četvrtak 20. srpnja kad ćete imati priliku probati craft pića domaćih proizvođača, dok će se za izvrsnu atmosferu pobrinuti DJ DeJvid.

Gramperijada - Foto Tz kaštelir-Labinci
Gramperijada – Foto TZ kaštelir-Labinci

A vrhunska fešta slijedi već za tjedan dana, 27. srpnja, kad je na redu novo izdanje Gramperijade, zabavnog događanja posvećenog krumpiru, odnosno gramperu, kako ga jedini nazivaju stanovnici kaštelirskog kraja. Tom prilikom cijeli dan se mogu kušati jedinstvena i maštovita jela od krumpira, što ovu namirnicu prikazuje u novom svjetlu, dok se istodobno nastoji predstaviti što više lokalnih uzgajivača. Gramper, naravno, zaslužuje i posebnu dimenziju veselja, pa će ovaj dan svojim nastupom začiniti Gustafi.

Sljedećeg četvrtka, 3. kolovoza, vraćamo se ponovno u nježnije, romantične vode i još jednu “Under the stars” večer, kad će nastupiti Medea i Tedi Grubica. Slijedi drugi ovoljetni “Craft party” 10. kolovoza, ponovno uz nenadmašnog DJ DeJvida, dok je četvrtak 17. kolovoza iznova rezerviran za najmlađe. Ovog puta djeca će se odlično zabaviti uz mađioničarsku predstavu HeART of Illusion, magic show by Aryan, punu trikova i šarenih rekvizita.

Od ovogodišnjeg ljetnog programa “Hello summer in Kaštelir-Labinci” oprostit ćemo se 24. kolovoza uz treću i posljednju večer “Under the stars”, kada će opet nastupiti Medea i Tedi Grubica.

 Foto TZ kaštelir-Labinci
Foto TZ kaštelir-Labinci

No to nije sve, jer tijekom srpnja i kolovoza bit će poseban i svaki petak u Kašteliru. Naime, opet se organizira Together in Friday tastinga, ovog puta u novoj, izmijenjenoj varijanti. Friday tasting po novom će se održavati ispred kaštelirske “Butige”, nove trgovine koju slobodno možemo nazvati carstvom  prirodnih proizvoda iz lokalnih OPG-ova, petkom od 19 do 21 sat.

Svaki put predstavit će se po jedan OPG čije ćete proizvode moći degustirati po promotivnim cijenama. Dođite i kušajte vina, rakije, maslinova ulja i craft piva, uz domaće nareske i svježe pečeni kruh.

 Foto TZ kaštelir-Labinci
Foto TZ kaštelir-Labinci

06.07.2023.- Under the stars – Klapa Intriga

13.07. 2023. – Kids night – Teatar Naranča – predstava Svijet zabave

20.07.2023. – Craft party – DeJviD Dj

27.07.2023. – Gramperijada – GUSTAFI

03.08.2023. – Under the stars- Medea i Tedi Grubica

10.08.2023. -Craft party  DeJviD Dj

17.08.2023.- Kids night HeART of Illusion,magic show by Aryan – mađioničarska predstava za djecu

24.08.2023. -Under the stars -Medea i Tedi Grubica

Blues Festival Novigrad

Velika imena bluesa dolaze na Cittanova Blues Festival u Novigrad!

Alfa Time Band u Marčani

PETROVA – U četvrtak u Marčani tradicionalna pučka fešta uz Učiteljice i Alfa Time Band