in

Luganigada u Marušićima: Evo tko ima najbolje kobasice na Bujštini

Foto TZ Buje - Luganigada Marušići 2024.

U  organizaciji  Mjesnog odbora Marušići i Turističke zajednice Grada Buja ovoga vikenda održana je 32. Luganigada, tradicionalna gastronomska i turistička manifestacija, tj. natjecanje u pripremanju istarskih kobasica po starinski.

Veliko finale Luganigade Bujštine održano je sinoć po 32. put u Marušićima. Konačni poredak najboljih kobasica nakon zbrajanja bodova komisije je Luca Vigini iz Tribana na prvom mjestu, zatim na drugom David Šav iz Škudelina, a treći je Fausto Antonini iz Buja koji je lani bio prvi. Najbolji su odabrani nakon pomnog degustiranja i proučavanja uzoraka.

Važno je naglasiti da se ovdje natječu malih proizvođači koji proizvode kobasice na tradicionalan način, onako kako su to delali naši stari.

 U sklopu Luganigade održala se i 12. Kroštulada na kojoj su se domaćice natjecale u pripremi domaćih kroštula. Top lista najboljih je Teodora Tončić na prvom mjestu, potom Graziella Antonini na drugom i Roberta Marušić na trećem mjestu.

buje marušići kroštulada 2024
Foto TZ Buje – Najbolje domaćice na Kroštoladi

Priznanja najboljima za Luganigadu i Kroštuladu uručio je gradonačelnik Fabrizio Vižintin, a večer se nastavila uz glazbu i druženje.

Danas, 29. siječnja, u sklopu Luganigade održat će se s početkom u 10.30 sati rekreativna biciklijada i pješačenje po Gornjoj Bujštini. Start je ispred doma u Marušićima, a nakon toga druženje će se nastaviti uz ručak, mega fritaju s kobasicama.

NE DIRAJ FOTKU

Važno upozorenje iz policije: Niste osumnjičeni za pedofiliju! To je još jedna prevara u nizu

respirator bolnica covid korona

Sindikat: Liječnici počeli s pripremama za štrajk. Sustav pred pucanjem