in

MARČANA: Društvo Naša djeca osmislilo maskice a motive izrađivali mališani

Maskice s motivima marčanske tradicije - Foto Loris Zupanc

Među razvojnim strategijama općina i gradova je njegovanje zavičajnosti, prenošenje tradicije na najmlađe i tako s koljena na koljeno. Općina Marčana odabrala je strategiju brendiranja zavičajnih simbola općine, a projekt se temelji se na suradnji tamošnjih vrtića i škola s Turističkom zajednicom.

Maskice s motivima marčanske tradicije – Foto Loris Zupanc

Bičikleta – Loborika. Guc – Krnički Porat. Sveta Agnija – Rakalj. Trka na tovarima – Orbanići. Uz plaže, sunce i more… Sve su to sastavnice turističke strategije Marčane. A ona se realizira u suradnji najmlađih i Turističke zajednice. Brendiramo zavičajne simbole, ističe Jelena Latin, direktorica Turističke zajednice Marčana, a prenosi HRT.

Maskice s motivima marčanske tradicije – Foto Loris Zupanc

Društvo Naša djeca Marčana osmislilo je zaštitne maskice s motivima tradicije, koje su izrađivali mališani i djeca s tetama i nastavnicima, kaže Klara Lukašić Buić, predsjednica tamošnjeg Društva Naša djeca. 

Dječji vrtić Vrtuljak je osmislio i izradio svoj suvenir ‘Guc’, Osnovna škola Krnica ‘Svetu Agniju’ u Raklju, Osnovna škola Divšići ‘Tovara’, a Osnovna škola Marčana ‘Bičiklete’. To su ujedno četiri suvenira i simbola Marčane oslikana na zaštitnim maskicama, koje je sašila pulska stanova za zapošljavanje osoba s invaliditetom, Zaštitna radionica Tekop Nova.

Maskice s motivima marčanske tradicije – Foto Loris Zupanc

Turistička zajednica tako je temeljem ovih simbola kraja osmislila turističku strategiju brendiranja Marčane. Jer kroz projekte zavičajnosti upoznajemo naš kraj i čuvamo tradiciju, koju želimo pokazati svijetu, poručuju iz Turističke zajednice i Društva Naša djeca Marčana, objavila je Tatjana Kaštelan/HRT.

Danas su maskice nosili mladi, inače članovi marčanskih maškara, a snimio ih je Loris Zupanc.

Maskice s motivima marčanske tradicije – Foto Loris Zupanc

POREČ: Dežurne ljekarne nedjeljom i praznikom u svibnju i lipnju

VIŽINADA: Neda Šainčić Pilato kandidatkinja za donačelnicu iz redova talijanske manjine