in

MARČANCI očistili uvalu Luka zajedničkom akcijom kojoj su pomogli i stranci

Eko akcija u Raklju 2020.

Turistička zajednica Općine Marčana, tvrtka Mandalena i DVD Općine Marčana u zajedničkoj akciji očistili su i ovoga puta uvalu Luka u Raklju od smeća kojeg je nanijelo more, odosno kojeg su ostavili posjetitelji tijekom ljeta.

Iako je ova uvala temeljito očišćena 30. svibnja, također zajedničkom akcijom mještana, proteklog je vikenda akcija ponovljena. Sezona je bila bolja nego se očekivalo, prenio nam je predsjednik DVD-a Klaudio Knapić, pa je ova prekrasna plaža ponovno bila zatrpana smećem.

Kako ne bi dolazilo do sličnih situacija, s komunalnim poduzećem Mandalena i TZ-om dogovoreno je da ce DVD-ovci svakog ponedjeljka i petka ujutro iduće sezone prazniti smeće iz kanti koje ce postaviti TZ Marčane, a Mandalena će voziti otpad na deponij.

-I ove godine komunalci su čistili plaže na području Općine. Međutim, kako ova plaža nije pristupna kamionu za odvoz otpada, dogovoreno je da ce se barkama ili traktorima voditi računa da se gosti više ne žale na smeće koje upravo oni usput ostave. Da bi svatko svoj otpad ponio sa sobom, kao sto većina i radi, okoliš bi nam bio puno čišći, komentirao je Knapić.

U akciji čišćenja DVD-ovcima su se priključili i turisti iz Njemačke koji duži niz godina borave u Raklju.

Posljedice korone: BOOKING.COM zatvara 5 ureda širom svijeta, jedan i u Hrvatskoj

TAR – Otvoren javni poziv za sufinanciranje projekata i programa iz općinskog proračuna