in

Posljedice korone: BOOKING.COM zatvara 5 ureda širom svijeta, jedan i u Hrvatskoj

Zbog lošijeg poslovnog rezultata izazvan pandemijom koronavirusa, Booking.com je krenuo u restrukturiranje svojeg poslovanja. Naime, ova velika platforma najavila je da će otpustiti do 25 posto svojih zaposlenika na globalnoj razini, otprilike 4.000 zaposlenika. Kako piše portal Hrturizam.hr, o lošem poslovanju jasno govori podatak kako je Booking.com u posljednjem financijskom tromjesečju zabilježio pad rezervacija za 91 posto.

Tako je najavljeno i kako zatvaraju najmanje pet svojih ureda širom svijeta, u Washingtonu, Londonu, Cambridgeu, Torontu i jedan u Hrvatskoj – u Splitu.

Nažalost, možemo potvrditi kako su zaposlenici u našem splitskom uredu pogođeni globalnim restrukturiranjem poslovanja najavljenom u kolovozu, javljaju iz Booking.coma te dodaju kako unatoč tome Hrvatska ostaje važno tržište za Booking.com.

“Promjene u poslovanju dio su globalnog restrukturiranja najavljenog u kolovozu zbog devastirajućeg utjecaja COVID-19 krize na putničku industriju i naše poslovanje. Zbog značajnog smanjenja broja putovanja širom svijeta i malih mogućnosti da u idućih nekoliko godina situacija na tržištu bude kakva je bila prije COVID krize, na našu veliku žalost, kao i mnoge druge kompanije u putničkom sektoru morat ćemo dodatno restrukturirati našu organizaciju poslovanja kako bi se prilagodili novim uvjetima u industriji putovanja”, ističu iz Booking.com-a te naglašavaju kako im i dalje u fokusu ostaje potpora svim njihovim partnerima kroz ovu krizu i nakon nje na način da im pružaju potporu i potrebne usluge u svako doba. 

Zagrebački ured Booking.coma i dalje nastavlja s radom, što je važna informacija, kako zbog deska na našem jeziku tako i cijelog supporta.

Foto: Ured Booking.coma u Zagrebu / Izvor: Officelovin

VIŽINADA: Otkazana PARENZANA

MARČANCI očistili uvalu Luka zajedničkom akcijom kojoj su pomogli i stranci