in

MARTINJE U MOMJANU – Bogat program uz Vitrinu muškata, glazbu i natjecanje “Najbolji bucolaji”

Foto TZ Buje - Momjan

Svakog studenog, u vrijeme kada se rađaju slatki sokovi mladog vina, Momjan slavi svog zaštitnika sv. Martina. Tog katoličkog sveca europska tradicija drži zaštitnikom vinara i vinogradara te se na njegov dan u mnogim zemljama i krajevima krsti mlado vino.

Proslava sv. Martina u Momjanu donosi i Vetrinu muškata, međunarodnu smotru koja privlači desetke proizvođača tog vina iz Istre, Slovenije i Italije. Najboljima se dodjeljuju medalje i titule Muškatira, znak vrhunskog postignuća i velikog dosega u jedinstvenoj umjetnosti muškata.

Program će se odvijati od 11. do 13. studenog 2022. Sve počinje u petak, 11. studenog, u 17 sati svečanom misom a nastavlja se blagoslovom mladog muškata, zabavom uz Trio Refoško i turnirom u mori kantadi.

Subota već od 9 sati donosi raznovrstan sportski program, a glavni dio manifestacije kreće u 15 sati u Domu kulture. Ondje će se održati Međunarodna vitrina muškata, degustacija i ocjenjivanje od strane posjetitelja. U 17.30 sati planirano je natjecanje u pripremi bucolaja.

U nedjelju se nastavlja Međunarodna vitrina muškata od 12 do 18 sati. Prije toga, u 11 sati, kreće biciklijada MTB momjanski maraton. Popodne će biti raznih događanja – susret i izložba oldtimera, koncert Limene glazbe Zajednice Talijana Buje, te zabavno glazbeni program.

Organizator fešte je Turistička zajednica Buja uz pomoć Grada Buja, Zajednice Talijana Momjan, Mjesnog odbora Momjan i udruge „Vino Momilianum“.

Cijeli program pogledajte u nastavku

Foto Grad Poreč - Poslovna zona Buići - Žbandaj

POREČ drugi u Hrvatskoj po broju novootvorenih tvrtki

Foto Grad Pazin Facebook

Proglašena elementarna nepogoda za Grad Pazin – Građani imaju rok za prijavu šteta