in

Maškarano ludilo u Novoj Vasi završilo paljenjem Kunka Centića – Eurića Lipića

Foto Grad Poreč

Izricanjem šentence i paljenjem pusta Kunka Centića i Eurića Lipića, tradicionalno odgovornog za sve nedaće u godini za nama jučer, 21. veljače 2023., i službeno su završile maškarane zabave u Novoj Vasi. Dva dana ranije, maškarana povorka iz Nove Vasi posjetila je okolna naselja i mjesne odbore, a zaustavila se u Červar Portu i Červaru gdje su ih dočekale tamošnje maškare.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

U jučerašnjoj povorci uz maškare pridružili su se i učenici Područne osnovne škole Nova Vas, te mnogi drugi mještani i gosti, a bilo je to posebno veselo druženje. Maškare su naime, bile dobro raspoložene za zabavu i kostimiranje nakon što su dvije godine morale pauzirati. Nakon šetnje od starog doma do Rotonde, maškarane skupine prodefilirale su pred publikom. Po paljenju pusta nastavila se prava fešta koja je okupila veliki broj maškara svih uzrasta koje su uz ples, pjesmu i zabavu Alfa Time Banda ispratile najluđe razdoblje u godini.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Organizatori su bili novoosnovana udruga Rotonda i Mjesni odbor Nova Vas uz podršku Grada Poreča, objavio je Grad Poreč.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

opcina-funtana-novo-sjediste-stara-skola-tanja-kocijancic-21-2-2023.jpg grgeta korio liović

FUNTANA: Općinska uprava uselila u „staru – novu“ školu vrijednu 4,5 milijuna kuna

Foto Tanja Kocijančić - Ilustracija

Krivotvorio potpis i uzeo mirovinu preminule osobe