in

Medulinska ladonja pobjednica natjecanja za Hrvatsko stablo 2020.!

Danas, 6. studenog, održano je u virtualnom obliku, putem zoom sastanka, proglašenje pobjednika ovogodišnjeg natjecanja za Hrvatsko stablo godine. Predstavnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, uz prijavitelje svih osam stabala koja su ušla u finale nacionalnog natjecanja, predstavili su rezultate natjecanja i proglasili pobjednika, piše Radio Labin.

Najstarija Medulinka

U natjecanju, koje je trajalo od 1. do 31. listopada, sva su stabla prikupila ukupno 23.238 glasova, a poredak je sljedeći:

8. mjesto, Impresivni gorostas, Visoko, Varaždinska županija, sa 133 glasa
7. mjesto, Julius Žirko, Sisak, Sisačko-moslavačka županija, sa 364 glasa
6. mjesto, Cedar u perivoju mladenaca, Opatija, Primorsko goranska županija, 573 glasa
5. mjesto, Uskočka lipa na Žumberku, Zagrebačka županija, 687 glasova
4. mjesto, Lepa lipa, Slum, Istarska županija, 1.166 glasova
3. mjesto, Baka maslina, Kaštel Štafilić, Splitsko-dalmatinska županija, sa 5.068 glasova
2. mjesto, Lovrecove platane, Mursko Središće, Međimurska županija, sa 5.874 glasova i
1. mjesto, Najstarija Medulinka, ladonja na medulinskoj placi, Općina Medulin, Istarska županija, sa osvojenih 9.373 glasa.

Sa zadovoljstvom i velikim ponosom zahvaljujemo svima koji su svojim glasovima, dijeljenjem informacije i na bilo koji drugi način dali podršku našoj kandidatkinji na njenom putu prema zvijezdama! Jer ova lijepa, zelena, zajednička priča nije gotova. Nastavlja se na način da „Najstarija Medulinka“ – ladonja na medulinskoj placi postaje nacionalni predstavnik u natjecanju za Europsko stablo 2021. godine, koje će se odviti u veljači iduće godine, a proglašenje pobjednika toga međunarodnog natjecanja bit će na Svjetski dan šuma, 21. ožujka 2021. godine. O nastavku i širenju ove priče više informacija u narednom periodu, a sada svi skupa uživajmo u sreći i ponosu” poručuju iz Općine Medulin.

Glasanje je trajalo do 31. listopada do 23:59. Pobjednica “ide” na finale natjecanja Europsko stablo 2021. godine, koji će se proglasiti u Bruxellesu. 

Druga Istrijanka koja se natjecala, lipa iz Sluma, osvojila je 4. mjesto s 1.166 glasova.

Lipa u Slumu stara je 500 godina

Korona u Pazinu: Trećeligaš privremeno zaustavlja sve aktivnosti kluba, u izolaciji brojni učenici

Gradonačelnik Labina u samoizolaciji