in

Mini knjižnicu dobio i Jurićev Kal – Besplatno do knjige u svako doba

Foto obitelj Konović

Nakon što smo objavili da je zanimljiva inicijativa Elis Konović pod nazivom „Libar posudi – na škrilu sidi“ u Jovićima u Općini Marčana otvorila svoju prvu mini knjižnicu uskoro je stigla još jedna. Baš kako nam je Elis Konović i najavila, uspjeli su postaviti i opremiti i drugi Mini knjižnicu – i to u Jurićevom Kalu u Općini Barban.  

mala knjižnica knjige elis konović jurićev kal barban
Foto obitelj Konović

-Kao i prethodnu, i ovu smo kućicu financirali, izradili i opremili sami moja obitelj i ja, te smo sretni što smo uspjeli i rado ćemo ovo iskustvo podijeliti, naglasila nam je Elis Konović.

I u ovoj knjižnici svatko može posuditi ili donirati knjigu. U bilo koje doba dana i besplatno. Upravo 2021. obilježava se kao Godina čitanja.

Konović veli da su drugu kućicu postavili u nedjelju, 28. studenog.

-S obzirom da se Covid pandemija ne smiruje, svečanost otvorenja i druženje obaviti će se kada situacija bude nešto bolja.

Kao i u prvoj postavljenoj kućici, tako se i u Mini knjižnici Jurićev Kal nalazi za svakoga ponešto. Ima tu priručnika, povijesti, bestselera, slikovnica i ono meni osobno najdraže, u kućici se nalaze i zajedničke zbirke Beside u jatu, u kojima su zastupljeni autori, pjesnici, upravo sa našeg područja, prvenstveno Barbanštine, a upravo to smatram vrijednim zbog sadržaja koji je pisan na čakavici, priča nam Elis.

Osim navedenog, dodaje da se u kućici nalaze i bojanke, klasične priče kao što su Crvenkapica, Snjeguljica i druge, zatim pjesmice za najmlađe, te kratke upute za korištenje i bookmarkeri.

-Budući da je 2021. Godina čitanja, da nam je život silom prilike dosta ograničen, da ljudima, pogotovo djeci, treba razloga za veselje, smatrali smo da će naša ideja biti pozdravljena i dobro prihvaćena.

U ljetnim mjesecima u kućicu ćemo postaviti i nešto literature na stranim jezicima zbog turista koji na našem području ljeti borave, a sama lokacija kućice postavljena je i na kartu svih Malih slobodnih knjižnica Hrvatske radi lakšeg snalaženja u prostoru, rekla je Elis Konović.

UMAG: Provalio u garažu. Policajci su ga brzo našli

institut za poljoprivredu i turizam poreč

Grad Novigrad među potpisnicima ConsumeLess Plus Memoranduma o razumijevanju