in

Mjesec poduzetništva: U četvrtak prezentacija rada POREČKIH PČELARA iz udruge Nektar

Jeste li znali da su pčele bolji tragači od pasa ili da pčelice znaju brojati do pet? Njihov je mozak manji od zrna sezama, a razlikuju čak 130 različitih mirisa!

Kolika je važnost ovih malih kukaca najbolje znaju oni koji su s njima svaki dan – pčelari. Na Području Grada Poreča djeluje ih čak 52, okupljenih u udruzi Nektar koja više od 30 godina svojim djelovanjem utječe na razvoj svijesti o važnosti pčela u prirodi i njihovim dobrobitima.

Udruga pčelara Nektar svoj će rad predstaviti u četvrtak, 8. 10. 2020. u 12.00 sati kod boćališta Mate Balote, u okviru Mjeseca poduzetništva u Poreču.

Predstavljanju će nazočiti predsjednik Udruge Petar Banko, tajnik Udruge Ivan Kovač, pčelari te učenici SŠ Mate Balote koji će  zainteresiranim građanima ispričati priču porečkih pčelara te predstaviti neke od svojih najznačajnijih aktivnosti ostvarenih, između ostaloga, i uz pomoć Grada Poreča poput edukacije pčelara, edukacije senzorskih analitičara, uspostavljanjem školskog pčelinjaka, nabave zaštitnih odijela za učenike i slično.

Trenutno je u tijeku akcija pod motom ˝Od srca, tvoj pčelar s potpisom˝ kojom porečki pčelari prikupljaju med za korisnike gradskih ustanova, a u suradnji s Gradom Porečom.

Udruga je uspješno realizirala i projekt ˝Urbani pčelinjak˝, dvije košnice koje će prvim rojevima biti napućene sljedećeg proljeća u kojima će pčelice same izraditi saće. Predstavljanje rada porečkih pčelara jedna je od aktivnosti u sklopu programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču koju organizira Grad Poreč s ciljem promicanja poduzetništva.

U okviru manifestacije tijekom listopada se na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područja interesa, u kojima osim Grada Poreča sudjeluju gradske ustanove i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova

INA RALLY POREČ: U subotu će se saznati novi državni prvaci - Zbog korone utrka po novim pravilima

INA RALLY POREČ: U subotu će se saznati novi državni prvaci – Zbog korone utrka po novim pravilima

ZA IZNAJMLJIVAČE i OPG-ove: Otvoren javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u turizmu

ZA IZNAJMLJIVAČE i OPG-ove: Otvoren javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u turizmu