in

Modna revija u Novigradu: Papirnati eko šik Giuliane Benjak na Dan planeta Zemlje

Foto Erika Barnaba - CMIK Novigrad

U novigradskom CMIK-u u ponedjeljak, 22. travnja u 19:30, modnom revijom i izložbom pod nazivom Papirnati eko šik by Giuliana Benjak, predstavit će se jedna od maštovitih aktivnosti ove kreativne Novigrađanke. U njezinoj maštovitoj kućnoj radionici nastalo je bezbroj različitih kreativnih uradaka, u kojima su njezini sugrađani imali prilike uživati na brojnim izložbama, prodajnim sajmovima i drugim sličnim prigodama u kojima ih je njihova Giuli uvijek iznova iznenadila, razveselila i pokazala svoju bezgraničnu maštu i kreativnost, a iznad svega svoje vrijedne i sposobne ruke.

Ovom neobičnom modnom revijom već se predstavila sugrađanima – u prostoru novigradske Galerije Agata, tada u Vili Venecija, te nedavno u Zajednici Talijana. Ovoga puta red je došao na veliku pozornicu, na veliku dvoranu CMIK-a, kako bi neobične haljine, šeširi i drugi odjevni predmeti od papira, ali i mali i veliki modeli, manekenke i manekeni, koji će te odjevne predmete nositi, zasjali punim sjajem, na velikoj sceni!

Revija se na ovaj datum ne održava slučajno – ova ekološki osviještena priča, koja reciklira odbačeni papir i od njega stvara novu vrijednost, pravu novu malu umjetnost, događa se na Dan planeta Zemlje. Stoga ovu najavu možemo zaključiti inspirativnim razmišljanjem autorice modne revije i izložbe koja kaže: Ni jedan materijal nije otpad ako postoji volja i želja da ga se spasi od njegove sudbine i da se otpad pretvori u umjetnost! Tako je i ona papir umjesto u otpad pretvorila u pravu modnu reviju, ali i malu izložbu ostalih rukotvorina koja će posjetitelje dočekati na ulazu u dvoranu.

Foto: Erika Barnaba

novigrad-urbani-4-vrtovi-tanja-kocijančić-3-7-2023.jpg

Grad Novigrad daje u najam građanima parcele za gradske vrtove

Foto Istarska županija

Veliki dan za Istru: Kreće obnova i dogradnja Doma za starije osobe Alfredo Štiglić