in

MOTOVUN PUTUJE: “Veličanstveni gubitnici” u POREČU, “Ajvar” u GROŽNJANU

Veličanstveni gubitnici

Motovunski putujući filmski festival stiže i u Poreč, Grožnjan i brojna druga mjesta u sklopu istarske turneje koja je 30. srpnja startala iz Motovuna. Pa će se tako u ljetnom kinu Poreč u ponedjeljak, 3. kolovoza, prikazati film „Veličanstveni gubitnici/Heroic Losers“ Sebastiana Borenszteina s početkom u 21 sat. To je mračan, urnebesan i napet pljačkaški film s obratom i uzbudljiva priča o radničkoj solidarnosti i kolektivnoj osveti. 

Iste večeri u Grožnjanu, također u 21 sat, na programu je srpski kino hit “Ajvar” redateljice Ane Marije Rossi.

VELIČANSTVENI GUBITNICI: Godina je 2001. i Argentina je dosegla vrhunac financijske krize. Milijuni ljudi otjerani su u bankrot i očaj. Skupina susjeda odluči spojiti ušteđevinu i uložiti je u lokalni kooperativ kako bi oživjeli ekonomiju svog maloga grada. No samo dan nakon što polože novac u banku, argentinski bankarski sustav doživljava generalni kolaps i oni ostaju bez ičega. Kada otkriju da nije riječ o slučajnosti, već su postali žrtve prijevare, ova grupa mještana osmisli pakleni plan kako bi vratili ono što im pripada.

AJVAR: Vida i Bane imućan su bračni par iz Srbije koji već dugo živi u Stockholmu. Posvećeni karijerama, nemaju djecu, a u Srbiju se vraćaju tek ljeti i praznicima. Vida vjeruje da Bane u Beogradu ima ljubavnicu, no tu sumnju čuva za sebe. Dolazi Uskrs i njih dvoje putuju u Srbiju kako bi proveli blagdan s obitelji. No ovaj put nešto je drukčije. Njihova pažljivo uigrana koreografija počinje se raspadati i zid šutnje napokon se ruši. Ajvar je priča o odlasku, životu u emigraciji i anatomiji jednoga kraja. I o teglici ajvara koja služi kao sidro između dvaju svjetova.

OD 13. SRPNJA - Stožer donio novu odluku o maskama, evo gdje će sve biti obavezne

Dobra vijest – U Istri u nedjelju bez novih slučajeva zaraze

VIŽINADA priprema Strateški plan razvoja turizma i Stratešku studiju utjecaja na okoliš – poziv građanima da daju svoje prijedloge

VIŽINADA: U srpnju odlično – turistička noćenja na čak 90 posto