in

MUP-ova 9. skijaška utrka na Sljemenu – ISTRA imala jedinu skijašicu-policajku

Foto MUP

Na zagrebačkom Sljemenu jučer 23. veljače održana je sad već tradicionalna 9. skijaška utrka Ministarstva unutarnjih poslova. Na utrci koju je organizirala Policijska akademija u suradnji sa Zagrebačkim skijaškim savezom sudjelovalo je 32 natjecatelja, a zbog epidemiološke situacije ove godine na sljemenskom Crvenom spustu nije bilo natjecatelja iz drugih zemalja već su natjecatelji redom djelatnici MUP-a.

Natjecatelji i natjecateljice odvozili su po dvije vožnje veleslaloma, a u drugi krug od ukupno 32 natjecatelja ušlo je njih 27. Prva trojica iz prve vožnje potvrdili su svoj plasman i drugom vožnjom i tako zasluženo izborili svoje mjesto na postolju. Pehare i medalje uručili su im pomoćnik glavnog ravnatelja policije Ivan Merćep i načelnica Policijske akademije Davorka Martinjak.

Foto MUP
Foto MUP

Prva tri mjesta u muškoj konkurenciji zauzeli su:

1. Ravančić Dominik iz PU krapinsko-zagorske s vremenom 50:59

2. Šarić Zoran iz PU dubrovačko-neretvanske s vremenom 53:66

3. Biletić Ivica s Policijske akademije, Visoke policijske škole sa vremenom 53:07.

Kao jedina natjecateljica na ovogodišnjoj skijaškoj utrci svoju vještinu pokazala je Anita Prgomet Buić iz PU istarske koja je postigla vrijeme 1:15,45 kojoj je također uručen pehar i medalja za osvojeno prvo mjesto.

I Dominiku i Aniti ovo je bilo prvo natjecanje na skijaškoj utrci Ministarstva unutarnjih poslova, ali svakako namjeravaju doći ponovno jer kako su oboje izjavili „staza je izvrsna, društvo još bolje“ te se oboje nadaju još većoj konkurenciji iduće godine kako bi testirali svoje vještine i postigli još bolje rezultate.

Nakon uručenih medalja i pehara, uručene su i zahvalnice predstavnicima Zagrebačkog skijaškog saveza, Hrvatske gorske službe spašavanja i skijališta Sljeme koji su i ove godine sudjelovali u organizaciji skijaške utrke.

Izvor PU istarska

Foto MUP
Foto MUP

Foto Policijska uprava istarska

U Istri se obilježava Dan ružičastih majica

ilustracija voda boca

Bez vode 25. veljače dio Varvara i Poreča