in

Murale EDE MURTIĆA u porečkoj Galiji posjetili mališani iz vrtića i škola

Foto Tanja Kocijančić

Klub umirovljenika Galija Poreč obilježio je proteklog mjeseca 100. obljetnicu rođenja poznatog umjetnika Ede Murtića, čiji murali krase njihove zidove. Murtićevi murali s motivima Galije nastali su 1967. godine. Najprije su krasili zidove nekadašnjeg školskog restorana Galija, na čijem je mjestu potom nastao prostor u kojem se danas druže porečki umirovljenici.

Foto Tanja Kocijančić galija poreč klub umirovljenika djeca crtaju 24-11-2021
Foto Tanja Kocijančić

Tim je povodom Klub Galija pozvao mališane iz vrtića i škola da ih posjete kako bi im približili stvaralaštvo ovog velikog hrvatskog umjetnika, čija se djela čuvaju po cijelom svijetu.

Učenici OŠ Poreč u Galiji - Foto Tanja Kocijančić
Učenici OŠ Poreč u Galiji – Foto Tanja Kocijančić 24-11-2021

Pa su tako dosad bile četiri vrtiće grupe iz vrtića Radost, te učenici iz tri razreda Talijanske škole Bernardo Parentin i OŠ Poreč, a još se dva razreda očekuju u petak 26. studenog. Program je isti – najprije mini predstava koju izvode tajnica Galije Milena Peša i Helvecija Sekulić, autorica kreativnih projekata, edukatorica i scenska izvođačica.

Upravo je od njih potekla ideja da se pozovu djeca u prostore Galije. Prošli im je mjesec pomogla u izvedbi i Ester Diklić, predsjednica Likovne udruge Poreč koja u Galiji ima svoje prostore.

Jučer su Galiju posjetili polaznici 2.a razreda OŠ Poreč s razrednicom Marijom Selar. Najprije su pogledali mini predstavu a zatim svi skupa prošetali Galijom i pogledali galije na muralima, koje su zatim djeca krenula crtati i slikati. A osim njih u gostima je bio i porečki gradonačelnik Loris Peršurić koji je pratio predstavu zajedno s predsjednikom Galije Francom Dobrilovićem.

Učenici OŠ Poreč u Galiji - Foto Tanja Kocijančić milena peša helvecija sekulić
Foto Tanja Koijančić

Milena Peša najavila je da će početkom prosinca svi dječji radovi biti predstavljeni na prigodnoj izložbi.

Spomenimo sve razrednice koje su s djecom bile dosad u Galiji – Marija Selar, Romina Draghicchio Paljuh, Sandra Perčić i Vilma Pulin Sirotich. Djecu iz vrtića Radost pratile su odgajateljice Jadranka Bronić, Morena Mišetić, Marija Franko, Ružica Potkonjak, Dunja Olić i Giuliana Zugnaz.

Foto Tanja Koijančić djeca galija poreč učenici
Foto Tanja Koijančić

novac kune novčanice policija ilustracija

ŠTETA SKORO 5 MILIJUNA KUNA: Godinama potkradao svoje firme

učenici mup međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Ove godine 361 slučaj: MUP i učenici obilježili Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama