in

Na inicijativu OBRTNIKA: U Puli popodne besplatno parkiranje

Na inicijativu Udruženja obrtnika Pula od 1. studenog 2020. do 1. travnja 2021. godine u Puli je nakon 17 sati besplatno na području cijelog grada, objavila je Obrtnička komora Istarske županije.

Kako bi se u osmišljavanju budućih mjera još bolje čuo glas obrtnika, u Odbor za gospodarstvo Grada Pule imenovan je predsjednik Udruženja obrtnika Pula Andi Vitasović, što je pulsko udruženje također zatražilo.

Sada se u gradu naplaćuje od ponedjeljka do subote od 7 do 17 sati, a izvan tog vremena, te nedjeljom i blagdanom, parking se ne naplaćuje.

S obzirom na okolnosti uzrokovane pandemijom korona virusa te njihov utjecaj na cjelokupno gospodarstvo oportunim se ukazalo uvođenje dodatne mjere za koju se procjenjuje da može imati pozitivan utjecaj na poslovanje gospodarstvenika koji svoje usluge pružaju u centru grada. Cilj navedene mjere je potaknuti građane osobito u ovim, novonastalim okolnostima obilježenim brojnim ograničenjima i mjerama, da u zimskom periodu češće, bez troškova parkiranja, posjećuju centar grada i koriste usluge poduzetnika koji svoju djelatnost pružaju u centru usprkos mjerama ograničenja rada i obavljanja djelatnosti, jednako kao i sadržaje koji će im od strane Grada ili u suradnji s Gradom biti pružani u istom periodu, doprinoseći time poslovanju tih gospodarstvenika ali oživljavanju samog centra grada, piše na portalu Gradonačelnik.hr.

POREČ: U subotu NK Jadran igra protiv NK Buje

TAR: Novi članovi Skupštine i Vijeća Turističke zajednice