in

Nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” stigla u Kaštelir! Ponosni dobitnik je Castellana

Tina Kovač - Vlasnica Castellane

U Osijeku je jučer održana 11. svečana dodjela nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za 2023. godinu. Dodjelu je organizirala Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ uz domaćinstvo Osječko-baranjske županije. Nagrada je stigla I u našu županiju – naime, Općina Kaštelir-Labinci ima dobitnika zlatne povelje u kategoriji “craft turizam” – lokalnu malu pivovaru naziva Castellana.

tina kovač
Foto Privatni album

-Sretni smo kad vidimo da se naš trud isplati. Ova zlatna povelja potvrđuje da smo na dobrom putu, daje nam vjetar u leđa da nastavimo onako kako smo si zamislili. Naš obiteljski projekt niže priznanja za priznanjima, naša piva okićena su medaljama. Moramo priznati da nas to jako raduje, izjavila nam je vlasnica pivovare Tina Kovač De Faveri koja posao void zajedno sa suprugom Gabrieleom.

Castellanu je na natjecanje prijavila Istarska županija.

Priznanje “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost te povezuju sudionici ruralnoga turizma, a dodjeljuje se u osam kategorija: turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti, kao i oni koji imaju zaštićene i marketinške oznake. Uz jednu šampionsku nagradu dodijeljene su zlatne, srebrne i brončane povelje te posebna priznanja, podijeljena po kategorijama.

– Na kvalitetnom i održivom ruralnom turizmu temeljimo glavninu našeg funkcioniranja, a to podrazumijeva da Općina snažno podržava lokalne proizvođače u njihovom radu, razvoju i plasmanu proizvoda. Stoga nam je velika čast i zadovoljstvo što je ovako značajna nagrada stigla u našu općinu kao potvrda da su lokalni OPG-ovi jedna od naših najvažnijih prepoznatljivosti, rekao je Đulijano Petrović, načelnik Općine Kaštelir-Labinci.

– Na jedanaestoj dodjeli nagrada “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award” jedna zlatna povelja stigla je u Kaštelir – Labince, i ta nagrada potvrđuje da ideja i potencijala ne nedostaje kad su u pitanju craft proizvodi s našeg područja te da vrijednim radom možemo utjecati na razvoj turizma, izjavila nam je direktorica Turističke zjednice općine Kaštelir-Labinci Linda Grebac.

Dodijeljeno je sinoć više od 80 nagrada u osam kategorija, za koje je kandidirano 197 projekata iz Hrvatske, BiH te Srbije, a još 10 kandidata prijavilo se za posebnu nagradu “Eduard Kušen”.

Kako ih je organizator predstavio i koje su sve kategorije pročitajte na linku organizatora:
https://klubselo.hr/suncokret/nagrada/2023/326

suncokret kaštelir tina kovač
Još jdna nagrada za Castellanu

Foto Lions klub Poreč

Lions klub Poreč na humanitarnom balu prikupio velik iznos za potrebite

Foto Grad Poreč

Poreč: U subotu navečer paljenje prve adventske svijeće