in

Nova sezona Istra Inspirita: Prošećite s Casanovom po Vrsaru, saznajte mračne tajne Motovuna, upoznajte Crispa na Vižuli…

Casanova Tour Vrsar/Foto: Visit Istria

Putujte kroz vrijeme i s Istra Inspiritoma oživite priče, mitove i legende Istre te upoznajte skrivene kutke poluotoka. Pripremili su brojna iznenađenja, a kroz ljetne mjesece koji nam slijede srest ćete rimskog ratnika Crispa, fratra Valerija kao jedinog stanovnika u Dvigradu, zavodnika Giacoma Casanovu, motovunsku čarobnicu Dilettu Michiel i mnoge druge likove.

Istra Inspirit otvara svoju dvanaestu sezonu nezaboravnim interaktivnim doživljajima! Uz uzvik “Vivat Imperium Romanum” započinje najdugovječniji doživljaj Istra Inspirita. Rimski ratnik Crispo dočekat će vas na Vižuli 18. lipnja s početkom u 19:30 sati, vraćajući vas u doba Rimskog carstva, odnosno 326. godinu, kroz jedinstvenu priču o ljubavi, mržnji i osveti. Doživljaj će se uprizoriti i 1. rujna s početkom u 18:30 sati.

  • Prošećite s Casanovom po Vrsaru

Uživajte u šarmantnoj interpretativnoj šetnji kroz Vrsar, gdje je poznati zavodnik Giacomo Casanova dvaput boravio. Otkrijte neistražene dijelove starog grada i doživite ljubav na drugačiji način, uz smijeh i romantiku jer ove godine za vas smo pripremili novitete i par iznenađenja. Svakako nam se pridružite na interpretativnoj šetnji 25. lipnja. Preostali termini tijekom nadolazeće sezone su: 9. 7., 23. 7., 6. 8., 20. 8., 17. 9.

  • Saznajte mračne tajne Motovuna

Vratite se u 1271. godinu i upoznajte intrigantnu priču o čarobnici Diletti Michiel. Venecijanska gospođa, zbog ljubavi i potrebe za poštovanjem, pribjegla je čarobnjaštvu što joj je na kraju presudilo.

Otkrijte tajne Motovuna kroz autentične lokacije i priče iz perspektive Dilette, opata Leonzia i Tommasa Michiela, Dilettinog supruga već 29. lipnja, a možete nam se pridružiti i 20. 7., 24. 8., 7. 9.

  • Putovanje kroz središnju Istru

Krenite na interpretativnu šetnju kroz središnju Istru, gdje se povijest, kultura i gastronomija susreću. Kroz Central Istria walking degustation tour vodit će vas vremenski putnik, odnosno pisac – od antičkog doba, preko Austrougarske monarhije, do autentične istarske konobe.

Otkrijte skrivene kutke slikovitih gradića i uživajte u degustaciji lokalnih specijaliteta kako slijedi: 1. 7. – Sveti Lovreč, 3. 7. – Pićan, 8. 7. – Pazin, 22. 7. – Tinjan i 29. 7. – Gračišće.

  • Otkrijte tajne Vrsarskog statuta

Zavirite u 17. stoljeće i doba Vrsarskog statuta kroz manifestaciju “Stari samanj pod kaštelom” koja će se održati 14. rujna u Vrsaru. Statut vas vodi u nekadašnji život u Vrsaru, a na vama je da otkrijete kako se poslovalo u oštarijama te na koji način se vršila kontrola vina.

Saznajte tko nije smio ući u grad i kako se plaćao danak 1609. godine. Postanite počasni građanin Vrsara, istražite tajne starog grada i uživajte u bogatom kulturnom naslijeđu ovog predivnog gradića.

Nadalje, ove godine, za vas smo pripremili malo drugačiju interpretativnu šetnju Dvigradom, odnosno doživljaj u Limskom zaljevu. Osim naših doživljaja, u cijenu bit će uključena degustacija lokalnih proizvoda, odnosno vožnja brodom.

  • Dvigrad Storytelling Tour

Istražite Dvigrad pod vodstvom fratra koji će vas upoznati s tajnama povijesti nekadašnjeg srednjovjekovnog grada. Fratar, kao posljednji stanovnik napuštenog grada, ispričat će vam sve o stanovništvu, povijesti, legendama, obiteljima i kulturnoj baštini.

Oživite Dvigrad s nama i budite dio priče koja vodi na putovanje kroz srednji vijek već 20. lipnja, a ako tada ne stignete do Dvigrada imamo još dva termina za vas, a to su 12. kolovoza i 5. rujna.

  • Pirati s Lima

Postanite dio vesele družine Morganovih gusara, zabavite se planirajući sakrivanje blaga i pritom uživajte u predivnom pogledu i netaknutoj prirodi koja okružuje Limski zaljev. Legenda kaže da je zloglasni kapetan Henry Morgan sakrio blago u obližnjim ruševinama Dvigrada.

Kako je sve počelo, otkrit ćemo vam kroz interaktivni doživljaj “Pirati s Lima” 11. i 30. srpnja, kao i 8., 22. i 26. kolovoza.

Doživljaj i interpretativna šetnje se naplaćuju, a svoje karte možete kupiti na destinacijskoj booking platformi To Do in Istria, kako slijedi:

Rezervirajte svoje mjesto na našim doživljajima i interpretativnim šetnjama diljem Istre te budite dio nezaboravnih priča Istra Inspirita.

Zadovoljstvo nam je što vam možemo predstaviti redizajn web stranice projekta Istra Inspirit u cilju da svim korisnicima online doživljaj i rezervacija termina bude jednostavna i pristupačna. Redizajniranu web stranicu možete pogledati na sljedećem linku: www.istrainspirit.hr

Zahvaljujemo svim lokalnim turističkim zajednicama i Upravnom odjelu za turizam Istarske županije na suradnji i podršci u stvaranju kulturno doživljajnih proizvoda destinacije, kao i Turističkoj zajednici Istarske županije koja sve ove godine podržava projekt kulturno doživljajnog turizma Istra Inspirit, realiziranog unutar Istarske razvojne turističke agencije – IRTA d.o.o.

Za više informacija o projektu Istra Inspirit posjetite:

krv krvne grupe crveni križ

U Umagu u petak akcija darivanja krvi

institut za poljoprivredu i turizam poreč

Multiplikativi događaj projekta DIGIAGRI u Poreču: Testirajte besplatnu aplikaciju