in

NOVI FESTIVAL: U Vrsar dolaze Vlatko Stefanovski, Massimo Savić i Amira Medunjanin

Foto Massimo Official/Sanja Jovović - Amira Medunjanin Official

Novi festival “U zagrljaju glazbe, kamena i mora” od 23.do 26. rujna u Vrsar na Montraker dovodi  Vlatka Stefanovskog, Amiru Medunjanin, Perpetuum Jazzile i Massima! 

📅  23. 09. 2021. | Vlatko Stefanovski📅 

24. 09. 2021. | Amira Medunjanin📅 

25. 09. 2021. | Perpetuum Jazzile📅 

26. 09. 2021. | Massimo Savić

Jedna od najatraktivnijih lokacija u Istri – kamenolom Montraker u Vrsaru postaje dom novog festivala – “U zagrljaju glazbe, kamena i mora”. Tako na ovo predivno mjesto iznad morske obale stižu vrhunska glazbena imena iz cijele regije – Vlatko Stefanovski, Amira Medunjanin, Perpetuum Jazzile i Massimo koji će od 23. do 26. rujna održati četiri nezaboravna koncerta.

Novi festival rađa se u organizaciji Music Timea, a ideju je u suradnji s općinom Vrsar-Orsera odlučio provesti Tomislav Kašljević koji ističe kako se radi o jedinstvenom događaju na zaista jedinstvenoj lokaciji.

“Nakon što sam vidio to impresivno mjesto znao sam da tamo moramo napraviti festival. Ideja je svakako da dovedemo najbolja regionalna glazbena imena i mislim da smo u tome i uspjeli” – rekao je Tomislav Kašljević i najavio da festival otvara Vlatko Stefanovski 23. rujna.

Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe, poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama. Njegova maestralnost seže u melodije koje malo tko može svirati upravo radi specifičnih kombinacija etno jazza, rocka, jazz fusiona i blues glazbe. Stefanovski ima dugogodišnju uspješnu karijeru; kao član grupe “Leb i sol” snimio je 13 albuma, a zatim je nastavio kao samostalni glazbenik. Virtuoz na gitari poznat je po svojoj mješavini makedonskih tradicionalnih nepravilnih ritmova i suvremenog rocka. Stefanovski je povezan sa brojnim umjetnicima diljem svijeta, a među njima su velikani kao Allan Holdsworth i John McLaughlin.

Nakon Stefanovskog u kamenolom Mantraker dolazi neponovljiva kraljica sevdaha Amira Medunjanin 24. rujna. Amira Medunjanin, pjevačica čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, već dugi niz godina je jedna od najpoznatijih interpretatorica tradicionalne bosanske glazbe. Uz izvanrednu izvedbu, Amira se ističe jedinstvenom emocijom i inovativnošću kojom pristupa sevdahu, karakterističnim stilom izvođenja kojim je udahnula novi život višestoljetnoj tradiciji te iskrenom ljubavlju prema poeziji i glazbi. Usporedbe s Cesariom Evorom i Billie Holiday ponajprije odražavaju način na koji Amira transformira sevdah iznutra, konstantno pronalazeći novi kontekst i formu, te ‘uzburkavajući’ uobičajeni stil izvođenja, definiran kroz stoljeća. No možda je najbitnije reći da je Amirina glazba ona koja će vam istovremeno oči ispuniti suzama i srce radošću.

Slovenska jazz atrakcija Perpetuum Jazzile jedna je od najpoznatijih i najspektakularnijih vokalnih grupa na svijetu. Omiljeni od kritike, slovenski bend poznat je po svojim snažnim ritmovima, bogatim harmonijama, neviđenoj kreativnosti, pozitivnoj energiji I širokoj paleti glazbenih žanrova koje pjevači stvaraju svojim glasovima, a među kojima se nalaze – pop, rock, jazz, gospel, blues, bossa nova, disco, funk, etno I brojni drugi. Bogati repertoar ovog nevjerojatnog benda sastoji se od hitova slavnih glazbenika kao što su ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees i drugih legendi.

Festival u kamenolomu će zatvoriti trenutno jedan od najvećih muških vokala u regiji – Massimo koji natupa 26. rujna. Nakon hitova “Mali krug velikih ljudi” i aktualnog singla “Putujemo i kad stojimo” Massimo ne može dočekati priliku da stane pred svoju publiku i zapjeva te i druge pjesme iz svog bogatog repertoara.

Eko akcije u Vodnjanu, Peroju i Galižani

POREČ: Film GRAD PO MJERI ČOVJEKA 1. rujna na Trgu Joakima Rakovca