in

Novigrad će ugostiti 38. izdanje jedriličarske regate Transadriatica

Foto TZ Novigrad - Transadriatica

Transadriatica, tradicionalna venecijanska regata, ponovno će uploviti u novigradsku luku kako bi spojila dvije obale Jadrana.

Početak ljepšeg i toplijeg dijela godine, sudjelovanje brojnih posada, od kojih neke nastupaju s izraženijim sportskim ambicijama, a druge  radi druženja, zatim simpatična natjecanja u malom nogometu ili boćanju između članova posada i novigradskih domaćina, uz prožimanje gostoljubivosti lokalnog stanovništva gradske vlasti, pokazali su se kombinacijom za uspjeh ove legendarne i fascinantne regate.

Regata će i ove godine startati iz venecijanske lagune, 8. lipnja, a dolazak u Novigrad planira se u jutarnjim satima u petak, 9. lipnja. Sudionici regate u Novigradu će boraviti do subote navečer, pa su domaćini priredili niz sadržaja kojima će ih animirati i zabaviti. Dodjela nagrada najboljima nakon prve etape održat će se 10. lipnja u Novigradu, dok će se završna dodjela nagrada i priznanja upriličiti naknadno u Veneciji.

Za sudjelovanje na ovogodišnjem izdanju „Transadriatice“ mogu se prijaviti i zainteresirani hrvatski jedriličari. Njima će pritom biti osiguran besplatan vez u marini koja se nalazi gotovo u samom centru Venecije. Besplatni vez će im na raspolaganju biti tjedan dana prije početka regate, ili pak tjedan dana nakon regate. Važno je napomenuti kako će jedriličari s hrvatske strane Jadrana moći sudjelovati samo na jednoj od dvije etape, od Venecije do Novigrada ili od Novigrada do Venecije, objavio je Grad Novigrad.

Foto TZ Novigrad

NOVIGRAD: Prijavite se za najuređenije okućnice i balkone

Foto MK Špada Poreč

POREČ: Pet naslova prvaka Hrvatske za mačevaoce Špade – Po dva uzeli Zoe Marie Baldo i Alem Juskoski