in

NOVIGRAD: Djeca i roditelji odlično su se zabavili na WONDER biciklijadi

Bicikliranje je omiljeni oblik rekreacije za sve generacije, pa ne čudi da je potpuno oduševljenje izazvala dječja WONDER biciklijada, koja se ove nedjelje 24. listopada održala u Novigradu. Po toplom i sunčanom jesenskom vremenu na bicikle je sjelo čak 60 sudionika, djece i roditelja.

novigrad biciklijada wonder

Dječja WONDER biciklijada promotivni je događaj organiziran od strane Grada Novigrada u sklopu projekta “WONDER – Child Friendly Destination” koji se sufinancira putem programa transnacionalne suradnje Interreg Adrion uz podršku Biciklističkog kluba Novigrad Cittanova i Turističke zajednice Grada Novigrada-Cittanova. Djeca i roditelji okupili su se u 11 sati na igralištu Karpinjan, odlično raspoloženi, i krenulo je veselo nedjeljno druženje na dva kotača. Najprije su sva djeca u pratnji svojih roditelja vozila fantastičnom stazom duljine osam kilometara, na relaciji od Karpinjana do Marede, uživajući u druženju, pogledu na more i jesenskom suncu. A nakon ove avanture svi su navijali na natjecanju djece iz mlađe dobne skupine od tri do pet godina, te onih od šest i sedam godina koja su pokazala biciklističke vještine na kratkoj ruti igrališta Karpinjan, natječući se tko će brže stići na cilj mini staze. 

novigrad biciklijada wonder

U sjajnoj atmosferi ovog posebnog dana jednako dobro su se zabavljali i mali, i veliki, a iako je događaj imao i natjecateljski karakter, svim sudionicima je bilo najvažnije da provedu ugodnih i nezaboravnih nekoliko sati, obilježenih druženjem, dobrim raspoloženjem, promocijom zdravlja i rekreacije kao i child friendly sadržaja u Novigradu. Zbog toga su svi odreda dobili medalje za sudjelovanje, na čemu im iskreno čestitamo, a onima najbržima iz natjecanja osim medalja su podijeljeni i prigodni promotivni WONDER pokloni.

Dan je zaokružilo druženje uz ručak i piće koji su organizatori pripremili za svu djecu i roditelje.

Novigrad biciklijada Wonder

Trajanje projekta je 24 mjeseca i financiran je u okviru drugog prioriteta programa (2.1) „Održiva regija“ iz programa INTERREG ADRION. Budžet Grada Novigrada iznosi 154.330 €, od čega 131.180.67 € iz sredstava programa ADRION.

marinela dropulić ružić

Poreč: Otvorene prijave za radionicu „Prepoznaješ li svoje potencijale za poduzetništvo?“

miletić županija srebrne odbojkašice učenice oš vladimira nazora vrsar

Župan primio srebrne odbojkašice iz VRSARA