in

NOVIGRAD: Drugo izdanje Festivala kratkometražnog filma u rujnu

Foto Festival kratkog filma PR - 2022. Arhiv

Drugo izdanje Festivala kratkometražnog filma u Novigradu održat će se od 8. do 10. rujna – riječ je o jedinom filmskom festivalu u Istri koji prikazuje isključivo naslove kratkog metra. Nakon uspješnog prvog izdanja, Festival se nastavlja, obogaćuje kulturnu ponudu grada Novigrada specifičnim filmskim programom koji ima dodatnu umjetničko-kulturnu vrijednost za grad, publiku i lokalnu zajednicu.

U natjecateljski program organizatori su među više od tisuću filmova uvrstili 23 kratkometražna naslova – svi se oni natječu za nagrade publike unutar regionalne i međunarodne konkurencije. Festival uključuje i obiteljski filmski program koji donosi kratke filmove prilagođene najmlađima!

Program će se održati na dvije novigradske lokacije – u digitaliziranom Centru za manifestacije i kulturu Novigrad te na vanjskoj lokaciji, Trgu Pozzetto.

Filmski program održat će se od 8. do 10. rujna, a popratni edukativni dva dana dulje – od 6. do 10. rujna. Popratni program uključuje radionice glume pod vodstvom vrsnih profesionalaca – Gordana Marijanovića i Arete Ćurković. Spomenuti će program kroz više grupa biti prilagođen različitim uzrastima – od osnovnoškolskih do fakultetskih uzrasta.

Na Festivalu će biti prikazani i radovi nastali na radionici snimanja filma i montaže organiziranoj u partnerstvu sa gradom Buje, koja se održala krajem ožujka 2023. pod vodstvom Nikole Popovića i uz asistenciju Danijela Handjala, Gianne Buršić i Gee Rajić.

Popratni program uključit će i brojna druženja profesionalaca, gostiju i partnera te večernje zabavno-glazbene programe u lokalnom Pubu Devetka. 

Festival kratkometražnog filma u Novigradu za cilj ima kreirati novi sadržaj i obogatiti kulturnu ponudu grada Novigrada te ujedno približiti filmsku umjetnost lokalnoj publici kroz formu kratkog metra, educirati i senzibilizirati publiku za novi, prošireni vid filmskog sadržaja, prilagođen svim uzrastima, navodi se u priopćenju.

Foto DeguStazione Tar hrana kapešante

TAR: Pogledajte ovotjedne marende u DeguStazioneu

Foto Tanja Kocijančić

U SRCU ISTRE: Paula Pucić Kuhar u Žminju nastavlja tradiciju. Konoba “Puli Pineta” za one koji vole istarsku kuhinju