in

NOVIGRAD – DUBRAVKO ŠIMENC: Slika hrvatskih igrača i navijača u Rusiji san je svakog marketinškog stručnjaka

Jučer je, u sklopu međunarodnog nogometnog turnira Istria Youth Cup 2019 održana panel rasprava na temu „Vrhunski sportaši kao najbolji ambasadori zemlje i promotori turističkih destinacija“ na kojoj su sudjelovali poznati sportaši i vrhunski nogometni stručnjaci. Bivši vaterpolski reprezentativac Dubravko Šimenc, voditelj regrutacijskog tima Glasgow Rangers akademije Phil Cowen, bivši igrač Southamptona i nogometni agent David Hughes te trener mladih golmana u Arsenalu Chris Terpcou su iz svojih osobnih iskustava te vlastitih primjera govorili o tome na koji način male zemlje mogu iskoristiti svoje sportske uspjehe za što bolju promociju destinacije.

Zanimljiva panel rasprava održala se u novigradskom hotelu Aminess Maestral gdje su govornici pred brojnom publikom podijelili svoja iskustva.

„Slika koju su oslikali igrači, ali i navijači u Rusiji san je svakog marketinškog stručnjaka jer je to najbolja moguća promocija Hrvatske u svijetu. I drugi sportaši svakodnevno oduševljavaju svojim rezultatima pa ne čudi da je Hrvatska jedna od omiljenih destinacija za brojne sportske turnire. Novigrad djeci može pružiti zbilja mnogo, stoga mi je drago da u ovako prekrasnom ambijentu i sjajnoj infrastrukturi postoji turnir za mlade koji dolaze iz čitavog svijeta te upravo ovdje stasaju u najveće sportske legende“, izjavio je Dubravko Šimenc.

David Hughes setoj priči pridružio svojim iskustvom igranja na našim terenima: „Hrvatska je predivna zemlja, a nogomet je ono što nas je i dovelo ovdje. Dolazim već deset godina i svake se godine vraćam jer je zemlja predivna, a ljudi topli i prijateljski nastrojeni. Usmena preporuka najjači je marketinški alat svake zemlje, a kada se vraćate iz Hrvatske puna su vam usta hvale i lijepih riječi“.

Svoje mišljenje podijelio je i Chris Terpcou: „Vidi se da su hrvati ponosni svojom zemljom i, kada govorimo o igračima koji su nastupili na Svjetskom prvenstvu, voljeli bi imati takvu ekipu poput vaše. Ova četiri dana ovdje u Novigradu za našu djecu su jako važna, a posebno smo impresionirani gostoprimstvom i ugođajem koji ovdje vlada.“ S time se složio i Phil Cowen koji svojim prijateljima priča o Hrvatskoj kao jednoj od najljepših zemalja koje je ikada posjetio.

Nakon panel rasprave u podnevnim satima na nogometnom stadionu „Lako“ održao se i Dan otvorenih vrata turnira, odnosno „Kids day“, tijekom kojeg su mladi nogometaši iz Novigrada i okolice imali priliku družiti se sa sudionicima turnira, te se okušati u otvorenom treningu i demonstraciji nogometnih vještina uz prisustvo trenera iz redova momčadi sudionika, priopćeno je iz Novigrada.

Uvod u tinjanski sajam: Najbolji istarski PRŠUTI predstavljeni u Zagrebu

Prijedlog za nedjelju: KESTENIJADA u Oprtlju