in

Prijedlog za nedjelju: KESTENIJADA u Oprtlju

U nedjelju, 13. listopada, u Oprtlju će se održati Kestenijada – sajam kestena, jela i proizvoda od kestena.

Jedina je to manifestacija takve vrste u Istri. Oprtaljski kraj obiluje šumama kestena, a ove godine predstavit će se proizvođači slastica i slastičarsko-pekarskih proizvoda na bazi kestena. Bit će tu i slastičarskih radionica, dok će se u lođi predstaviti lovački trofeji te brojne vrste jestivih i nejestivih gljiva.

Posjetitelji će moći degustirati slana jela na bazi kestena kao i gulaš s gljivama kuhan u kotliću. Naravno, tu su kuhani i pečeni kesteni koji se odlično slažu s mladim vinom, a moći će se kupiti i sirovi. Bit će i zabave za najmlađe.

Program će se odvijati na 4 lokacije i to od 12.30 do 19 sati. Otvaranje 11. Kestenijade zakazano je u 12.30 sati na Trgu Sv. Jurja uz kazališnu minijaturu u izvedbi Istra Inspirita.  U 15 sati u programu je degustacija kotlića od gljiva i divljači a u 15.45 sati predstava za djecu “Klaun Kunfeto”.

U parku će od 13 do 18 sati najmlađe zabavljati ulični zabavljači, održat će se kreativne i slastičarske radionice za djecu, potom u 14.30 sati slijedi program vrtića i Osnovne škole Milana Šorga Oprtalj, a u 17 sati predstava za djecu “Istrijanske štorije”. Cijelo vrijeme posjetitelje će zabavljati Malvazija band.

Promet će u Oprtlju biti obustavljen od 12 do 19 sati, a za sve posjetitelje osigurat će se besplatan parking te prijevoz do centra Oprtlja.

NOVIGRAD – DUBRAVKO ŠIMENC: Slika hrvatskih igrača i navijača u Rusiji san je svakog marketinškog stručnjaka

Protive se pobačaju: MOLITELJI ispred Doma zdravlja Poreč – Jeste li za ili protiv?