in

NOVIGRAD: Mališani posadili voćke i dali svoj obol očuvanju prirode

Foto Tanja Kocijančić

U Novigradu su ovoga vikenda pripremili niz događanja kojima će obilježiti 22. travnja, Dan planeta Zemlje.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Kao uvod u to danas, 21. travnja, u dvorištu dvaju novigradskih dječjih vrtića mališani su zasadili stabla voćaka i tako dati svoj konkretan doprinos očuvanju prirode.

Riječ je o tradiciji koja se na inicijativu novigradske Turističke zajednice provodi već duži niz godina, a u okviru koje su na taj način već zasađena stabla tamarisa na području Rivarele i crnogorične stablašice u Parku Novigradske biskupije. Sadnice je i ovog puta osigurao TZ, a u sadnji mališanima pomogle su odgajateljice i ravnateljice vrtića, vrijedni djelatnici komunalnog poduzeća Neapolis i direktorica TZ-a Vesna Ferenac.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

-Ovo je tradicija naše turističke zajednice već duži niz godina. Obilježavamo Dan planeta Zemlje i Novigradske eko dane, s time da smo i ove godine poseban naglasak stavili baš na sadnju drveća. Imamo u planu još jednu sadnju koju ćemo uskoro realizirati, te za vikend eko akcije čišćenja podmorja, priobalja i šuma, te područja oko Dajle. Apeliramo na naše sugrađane i brojne posjetitelje da pripaze, jer smo primijetili među ostalim i velik broj covid-maskica odbačenih u okoliš, komentirala je direktorica TZ-a Ferenac.

Pozvala je sve sugrađane i turiste da se odazovu ovog vikenda njihovim brojnim događanjima. Naglasila je da su bogatom programu prvi put dodali i pješačenje „Hoditi i zdravi biti“, koje se u sutra, 22. travnja, odvija istovremeno u svih deset istarskih gradova.

Pozvala je sve da se priključe ovom velikom pješačkom pohodu i provedu dan u prirodi.

Cijeli program za vikend pogledajte na:

U Zvjezdarnici Višnjan u subotu Handpan duo pod zvijezdama

Foto Vatrogasci Rovinj

Teška nesreća na Istarskom psilonu: Iz smrskanog auta izvlačili ozlijeđenu osobu