in

NOVIGRAD: Nova punionica za električna vozila kod sportske dvorane

Foto Grad Novigrad

Prije nekoliko dana postavljena je nova punionica za električna vozila na velikom parkiralištu novigradske Sportske dvorane, te će Grad Novigrad ponuditi više opcija punjenja električnih vozila.

Od ožujka 2016. godine, kada je Novigrad pustio u rad punionicu za električna vozila na velikom parkiralištu novigradske Sportske dvorane, desile su se brojne promjene u električnoj tehnologiji i povećao se broj vlasnika električnih vozila.

Stara, postojeća punionica ukupne snage 22kW omogućavala je istovremeno punjenje dva vozila,  istovremeno svako vozilo 11 kW. Nova punionica, ukupne snage od 60 kW, dolazi s tri priključka: dva priključka od 60kW te jedan priključak od 22kW.  Po završetku ove investicije, na parkiralištu Sportske dvorane korisnicima električnih vozila na raspolaganju su dvije punionice s pet priključaka, te se istovremeno može puniti pet električnih vozila, saznajemo u Gradu Novigradu.

Foto Grad Novigrad
Foto Grad Novigrad

Punionicom za električna vozila upravlja gradska tvrtka Neapolis d.o.o., koja upravlja i organizacijom, naplatom i drugim aktivnostima vezanima uz parkiranje. Ne uključujući građevinske radove i priključak na strujnu mrežu, tvrtka Neapolis uložila je 25.000 eura u ugrađenu opremu, a kao i 2016.godine, dobavljač nove punionice je inovativna, tehnološki razvijena proizvodna tvrtka Ducati Komponenti d.o.o. koja posluje u Ludbregu, kao dio grupacije DUCATI Energia S.p.A., sa sjedištem u Italiji.

Foto Turistička zajednica Grada Novigrada

NOVIGRAD nakon izbora: Pogledajte tko su novi vijećnici u mjesnim odborima

Foto Grad Novigrad

U Novigradu upaljena prva adventska svijeća