in

NOVIGRAD: Novi fitness park u Karpinjanu

Pri samom su kraju radovi na uređenju fitness parka uz šetnicu u Karpinjanu, novog rekreativnog sadržaja na otvorenom, kojim će se Novigrađane i njihove goste potaknuti na boravak u prirodi i prihvaćanje aktivnog i zdravog načina života.

Postavljeno je ukupno 12 sprava, dvije klupe, dva koša za otpatke te gumena podna obloga ispod svake sprave, radi sigurnosti korisnika. U novouređenom fitness parku s pogledom na starogradsku jezgru, korisnici će moći vježbati na klupama za trbušnjake, spravi za veslanje, penjaču, eliptičnoj hodalici, sjedalu za odgurivanje i drugim spravama, a osiguran je i mini fitness set za osobe u invalidskim kolicima. S prvim danima svibnja dovršeno je postavljanje svih sprava te su one spremne za upotrebu, a predstoji još samo uređenje zelene površine oko sprava.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti preko 215.000 kuna, koji je u iznosu od 148.250 kuna sufinanciran posredovanjem LAG-a Sjeverna Istra – podmjera 19.2. “Provedba operacija unutar CLLD strategije” u okviru Mjere 19 “LEADER-CLLD”, od čega 90 posto iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj te 10 posto iz proračuna RH.

Izvođenju radova prethodila je izrada projektne dokumentacije, a zatim i javna nabava za građevinske radove i nabavu opreme. Građevinske i pripremne radove izvela je tvrtka Euro Trend iz Umaga, dok su sprave, komunalna oprema i gumene podne obloge nabavljene i postavljene od strane tvrtke Stribor oprema iz Bilja, objavio je Grad Novigrad.

žminj novi vrtić

ŽMINJ: Otvoren novi vrtić koji će moći primiti 150 djece

trgovina supermarket hrana

Hitna obavijest: Nemojte konzumirati ovaj proizvod, predstavlja ozbiljan rizik