in

ŽMINJ: Otvoren novi vrtić koji će moći primiti 150 djece

Današnjom primopredajom ključeva vrtića i službeno je završena izgradnja novog Dječjeg vrtića Žminj kojime se osigurava mjesto za svako žminjsko dijete u predškolskoj ustanovi. Time se zauvijek sanirala rak-rana Žminjaca i problematike oko vrtića. Novouređeni vrtić, vrijedan oko 12 milijuna kuna, prostire se na 1.400 četvornih metara i sastoji se od 4 vrtićke i dvije jasličke skupine čime će biti u mogućnosti primiti 150 djece.

-Primopredaja je simbolično održana u prisustvu svojih budućih korisnika koji su veselo trčkarali i istraživali novi vrtić. Upravo radi njih radimo predano i ustrajno jer su oni, naša dica, naša budućnost naglasio je načelnik Željko Plavčić.

Ugovor za izgradnju vrtića potpisan je u siječnju prošle godine. Nova zgrada ima prostor za 4 vrtićke i 2 jasličke skupine čime će biti osigurani potrebni kapaciteti za svu djecu s područja Općine Žminj.

Gradnja je povjerena tvrtki De Conte iz Labina, a nadzor poduzeću Učka-konzalting Pazin. Realizacija ovog projekta ima dugoročne koristi za čitavu zajednicu jer će se smanjiti broj neupisane djece, otvoriti nova radna mjesta te time poboljšati kvaliteta života lokalnog stanovništva, dati doprinos demografskom poticaju, osigurati uvjeti za ostanak domicilnog stanovništva kao i privući nove stanovnike na područje Općine Žminj. 

Oleum Olivarum u Krasici: OPG Lupić iz Bala ponovno ima najbolje maslinovo ulje

NOVIGRAD: Novi fitness park u Karpinjanu