in

NOVIGRAD: Projektom Klupica za srce do velike donacije za dom za nezbrinutu djecu

Osam šarenih autorskih Klupica za srce predstavljene su u Novigradu široj javnosti u subotu 8. lipnja u Parku novigradskih ribara, u sklopu programa Park Food Festa. Puno je truda uloženo u svaku klupicu, te su svojim veselim bojama i idejama privukle veliku pažnju posjetitelja Park Food Festa.

Domaćin projekta Dječji vrtić Tičići, organizirao je u subotu predstavljanje klupica i donacijsku prodaju raznih dječjih rukotvorina nastalih tijekom provođenja ove akcije, čime se na radost svih uključenih u projekt, prikupilo 1.824,42 eura.

Projekt Klupica za srce pokrenut je na inicijativu nekolicine odgajateljica novigradskog Dječjeg vrtića Tičići kako bi se otkupom klupica koje su kreirali vrtići, prikupile donacije za Dječji dom Ruža Petrović u Puli.

Poziv za uključivanje u projekt upućen je na proljeće svim dječjim vrtićima Istarske županije, te se tijekom svibnja u projekt uključilo šest vrtića: novigradski Tičići i Suncokret-GirasoleKalimero iz Brtonigle, Duga iz Umaga, Grdelin iz Buzeta i Mali svijet iz Pule. Kroz kreativnu suradnju odgajateljica, djece, roditelja i umjetnika, vrtići su izradili unikatne klupice, otporne na vremenske prilike i prikladne za postavljanje na otvorene vanjske prostore.

Projekt Klupica za srce još traje, te se više informacija vezano uz uključivanje u projekt mogu dobiti u Dječjem vrtiću Tičići. Projekt je realiziran zahvaljujući financijskoj podršci grada Novigrada, te materijalnoj i promidžbenoj potpori Dječjeg vrtića „Tičići“ Novigrad i Turističke zajednice Grada Novigrada.

Poznata novigradska Likovna udruga Agata priključila se projektu svojom autorskom klupicom, te je u dodatnim edukacijama u svom ateljeu upoznala najmlađe Novigrađane iz vrtića i osnovne škole s tehnikama izrade mozaika.

Fotografije: arhiva, Turistička zajednica Novigrad (Studio 11), Atelier Agata

policija

Muškarac u Istri sinoć u lokalu zadobio teške ozljede

Foto Tanja Kocijančić - podizanje Plave zastave na svečanosti na plaži hotela Marea

Znak čistih i uređenih plaža: U Poreču svečano podignuta Plava zastava