in

Znak čistih i uređenih plaža: U Poreču svečano podignuta Plava zastava

Foto Tanja Kocijančić - podizanje Plave zastave na svečanosti na plaži hotela Marea

Na plaži hotela Marea Valamar Collection Suites u Poreču obilježena je svečanost podizanja Plave zastave, međunarodne oznake održivog upravljanja i gospodarenja morem i obalnim pojasom. U Poreču Plave zastave vijore na čak 22 plaže i u jednoj marini, što ga čini glavnim gradom plavih zastava, dok je u Valamarovim destinacijama u Hrvatskoj ukupno 16 plaža koje nose tu oznaku te posjetiteljima jamče čisto more i očuvanu prirodu. 

Zajedničku proslavu podizanja Plave zastave organizirali su Turistička zajednica Grada Poreča, Grad Poreč, Valamar i Plava Laguna. Svečanosti su nazočili gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić, direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik, predstavnici Plave Lagune na čelu s predsjednikom Uprave Draganom Pujasom, te predstavnici Valamara, ovogodišnjeg domaćina centralne svečanosti. Plavu zastavu je podignuo Stane Tinauer, dugogodišnji gost Valamara iz Slovenije, a svečanost su svojim nastupima uveličali glazbenici Duo Discover, plesna skupina Luna i djeca iz Dječjeg vrtića Radost, Poreč.

Intelektualni vlasnik Plave zastave i međunarodni voditelj ovog programa je Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš – Foundation for Environmental Education (FEE), a cilj priznanja je održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom. Ovaj prestižni simbol dodjeljuje se isključivo onim plažama i marinama koje udovoljavaju određenim kriterijima te su potvrda kvalitete mora, visoke razine uređenja plaža, prisutnosti spasilačke službe, sanitarnih objekata, spremnika za odlaganje otpada, provođenja redovnih čišćenja priobalnog područja, kao i drugih sadržaja. 

Iznimno nam je drago što u Valamaru čak 16 plaža nosi oznaku Plava zastava, što prepoznaju i naši gosti. Sve plaže u Valamaru, kao i njihovi sadržaji, otvoreni su lokalnoj zajednici i posjetiteljima. Poseban fokus stavljamo na projekte zaštite očuvanja Jadranske obale i mora te kontinuirano ulažemo i vodimo brigu o ugostiteljskoj ponudi, sportskim sadržajima, kvaliteti te čistoći i uređenju plaža, u koje smo u proteklom periodu uložili milijune eura“, izjavio je Denis Prevolšek, direktor operacija Collection objekata destinacije Poreč u Valamaru. 

plava zastava
Foto Tanja Kocijančić – podizanje Plave zastave na svečanosti na plaži hotela Marea

Valamar je ove godine objavio strategiju održivog poslovanja do 2026. godine koja u fokus stavlja odmorišni turizam dobar za destinacije, djelatnike, goste i lokalne zajednice, vodeći brigu o stvaranju nove vrijednosti za investitore. Nastavljaju se i ulaganja u održivi turizam i društveno odgovorno poslovanje, u obnovljive zelene izvore energije, upravljanje otpadom, lokalnu hranu i održivost u lancu opskrbe. Posebna pažnja posvetit će se nastavku razvoja javne turističke infrastrukture dostupne svima, kao i unaprjeđenju kvalitete života stanovnika u lokalnim zajednicama gdje Valamar posluje, objavili su iz Odnosa s javnošću Valamar Riviere.

NOVIGRAD: Projektom Klupica za srce do velike donacije za dom za nezbrinutu djecu

Foto Grad Novigrad

U subotu u Novigradu vježbajte besplatno jogu u parku uz Amrit Sagar