in

NOVIGRAD: SRK Erik Radin organizira eko akciju čišćenja podmorja

Sportsko ribolovni klub Erik Radin organizira akciju čišćenja mora u Novigradu u nedjelju, 16. svibnja, u terminu od 12 do 14 sati. Lokacije su Mandrač i gradska plaža do lukobrana. Akciju organiziraju u sklopu projekta “Festival mora”, u okviru mjere “Provedba strategija lokalnog razvoja – operacije koje podupiru FLAG-ovi”, za programsko razdoblje 2014.-2020.

Naime, SRK Erik Radin iz te je mjere dobio 84.031,57 kuna bespovratnih sredstava! Riječ je o potpori za aktivnosti podizanja ekološke svijesti i uključivanja u čišćenje luka, mora, priobalja i podmorja FLAG-a “Pinna Nobilis”, za projekt “Festival mora”. 

U ovom projektu SRK Erik Radin surađivat će s OŠ Rivarela Novigrad, a ciljevi su konkretne akcije čišćenja mora, podizanje ekološke svijesti i educiranje djece o ovom segmentu ekologije. 

-U razdoblju od dvije godine organizirat ćemo četiri eko akcije čišćenja podmorja i priobalja na lokacijama Mali Mandrač, Porporella, Gradska plaža, Rivarella i Karpinjan. Akcije će se organizirati u proljeće i jesen. Sve ćemo dokumentirati, snimiti zatečeno stanje, ali i rezultate nakon akcije. 

Prikupljeni otpad iskoristit će se u kreativnim radionicama na kojima će se, u suradnji s osnovnom školom „Rivarela“, u sklopu „Novigradskog proljeća“, reciklirati prikupljeni otpad. Također, u sklopu projekta organizirat će se kreativne radionice za djecu, kao i predavanja na temu kako morski otpad utječe na okoliš i zdravlje, poručili su vrijedni članovi SRK-a Erik Radin.

TAR: NIVIO STOJNIĆ, kandidat za načelnika: Spreman sam nastaviti raditi za dobrobit općine i još bolji životni standard svojih sumještana

Istra u petak – Daleko više izliječenih nego novozaraženih, nažalost još dvije osobe preminule