in

NOVIGRAD: U ponedjeljak tradicionalna podjela besplatnih sadnica cvijeća

Foto TZ Novigrad

Grad Novigrad i ove će godine uoči prvomajskih praznika, svojim sugrađankama i sugrađanima, tradicionalno podijeliti besplatne sadnice cvijeća za uređenje svojih balkona, terasa, vrtova ili okućnica.

Sadnice cvijeća dijelit će volonteri iz gradskih udruga, ustanova i institucija, svojim sugrađanima s prebivalištem u Novigradu, u ponedjeljak 29. travnja od 17 sati, na štandovima u Dajli, Maredi, Karpinjanu, Šainima, Bužiniji, Stancijeti, Stanciji Roželo i na gradskoj tržnici.

Mole se svi građani da sadnice cvijeća za svoje domaćinstvo preuzmu uz osobnu iskaznicu na štandu koji im je najbliži mjestu stanovanja.

Tvrtka Neapolis d.o.o. , u dogovoru s Gradom Novigradom, uređuje i održava parkove i javne zelene površine na području Grada tijekom cijele godine, te brine za uređenje i sanaciju parkova, košnju trave i orezivanje nasada, potrebnu nabavku i sadnju stablašica, te održava i čisti šumske površine, biciklističke i parkovne staze.

Akcijom besplatne podjele sadnica cvijeća kao i odabirom najuređenije okućnice, Grad Novigrad potiče svoje građane za uređivanjem svojih privatnih prostora i okućnica kako bi Novigrad bio što ljepši i uredniji svim stanovnicima i posjetiteljima, javljaju iz Grada Novigrada.

Foto Turistička zajednica Istarske županije biciklistički sajam ebike munich munchen istra

Istra će se za vikend predstaviti u Njemačkoj na poznatom sajmu E-Bike Days Munich

U Poreču u petak koncert Sergija Predena i grupe „El Gato e le volpi“