in

NOVIGRAD: Učenici OŠ Rivarela u berbi Aminessovih maslina

Foto Aminess Novigrad - Učenici OŠ Rivarela u berbi maslina

Turistička kompanija Aminess ugostila je učenike osmog razreda Osnovne škole Rivarela Novigrad koji su u sklopu terenske nastave sudjelovali u tradicionalnoj berbi maslina. Skupini od 36 učenika ovo je prvi puta da sudjeluju u berbi te su tako uživali u njezinim čarima i prirodnim ljepotama maslinika Karpinjan. Učenici su time u nekoliko sati berbe dali svoj doprinos u proizvodnji cijenjenog maslinovog ulja Vergal.

berba maslina aminess oš rivarela novigrad studeni 2021
Foto Aminess Novigrad

Nakon berbe, učenici su poslušali edukaciju o maslinarstvu, a na poklon i uspomenu dobili su bočicu maslinovog ulja Vergal koji je osvojio brojna priznanja.

„Želim se zahvaliti Aminessu u svoje i u ime učenika i učitelja Osnovne škole Rivarela na gostoprimstvu i organizaciji ove terenske nastave. Ovakav koncept vrlo je koristan za naše učenike jer zajedno sa svojim vršnjacima još bolje upoznaju svoj istarski kraj, bogatstvo ponude koju nudi te uče o važnosti doprinosa zajednici. Učenici su se odlično zabavili, naučili ponešto novo i stvorili vrijedne uspomene“, izjavila je Sara Findrik, psihologinja Osnovne škole Rivarela Novigrad.

Maslinici u kojima nastaje Vergal nalaze se u neposrednoj blizini mora, što posebno pogoduje plodu masline i kvaliteti ulja. Ulje je dobiveno izravno iz ploda masline uz mehanički postupak hladne prerade, dok se plodovi ubiru ručno kako bi se kvaliteta i tijelo ploda maksimalno očuvali.

berba maslina aminess oš rivarela novigrad studeni 2021 učenici u berbi maslina
Foto Aminess Novigrad

studeni 2021 buzet novo vozilo osnovna škola

Istarska županija nabavila novo vozilo za prijevoz buzetskih osnovnoškolaca

Foto Pučko otvoreno učilište Poreč radionica besplatne animacije red dot poreč dox

Besplatna radionica animacije za djecu u porečkom Učilištu