in

Istarska županija nabavila novo vozilo za prijevoz buzetskih osnovnoškolaca

Foto Istarska županija

Istarska županija znatna proračunska sredstva izdvaja za područje obrazovanja,  a osim u školske zgrade i studentske stipendije, ulaže se i u prijevoz učenika. Posljednjih šest godina je, tako, za potrebe osnovnih škola čiji je osnivač Županija osigurala sredstva za nabavku 1 minibusa i  5 kombi vozila (8 sjedećih mjesta), u ukupnom iznosu od preko 1,2 milijuna kuna.

Posljednje vozilo u nizu nabavljeno je za OŠ Vazmoslava Gržalje Buzet, a za istu školu je već jedno kombi vozilo nabavljeno i 2018. godine. Vozila su namijenjena prijevozu učenika na područjima Bujštine i Buzeštine gdje je organizacija posebnog prijevoza školskim autobusima otežana.

Osim za spomenutu osnovnu školu u Buzetu, vozila su kupljena i za OŠ Mate Balota Buje i OŠ Milana Šorga Oprtalj, a nabavljen je i minibus za potrebe Talijanske osnovne škole Buje, za što je Istarska županija izdvojila 248.055 kuna, Grad Buje 60.000 kuna i Talijanska unija 24.000 kuna. Nadalje, tu je i vozilo za upisno područje OŠ Fažana, koje u cijelosti ne pokriva Pulapromet.

Na kontinuirana ulaganja u obrazovanje osvrnuo se i istarski župan Boris Miletić koji podsjeća da je Istarska županija osnivač 21 srednje i 25 osnovnih škola, te učeničkog doma Pula.

– Županija brine za ukupno osamdesetak školskih zgrada matičnih i područnih škola te kontinuirano provodi projekte s ciljem unapređenja obrazovne infrastrukture i podizanja kvalitete rada škola. Posebno nas raduje i porast broja učenika u našim školama, što potvrđuje da je Istra poželjno mjesto za život. Dogradnja i izgradnja novih škola, različiti socijalni programi, organizacija prijevoza učenika, stipendije i dr. svakako doprinose većom privlačnošću naše regije, zaključuje župan Miletić.

Izvor Istarska županija

poreč ritmičarke gimnastičarke leda cup zagreb

Porečke gimnastičarke osvojile brojne medalje na međunarodnom Leda Cupu

berba maslina aminess oš rivarela novigrad studeni 2021

NOVIGRAD: Učenici OŠ Rivarela u berbi Aminessovih maslina