in

Novigradske kartuline – radionica i izložba Likovne udruge Agata

U organizaciji novigradske Likovne udruge Atelier Agata održana je u dva vikend termina u drugoj polovici rujna likovna radionica pod nazivom „Novigradske kartuline“. Na radionici su pod vodstvom mentorice, slovenske umjetnice Suzane Bertok, sudjelovali članovi i članice Agate, koji su se potom publici – zbog epidemioloških razloga – predstavili virtualnom skupnom izložbom radova nastalih tijekom radionice.

Za slikanje su odabrani motivi koji su inspirirali autore: novigradske zidine, lođa, starogradske uličice, stara vrata, jedrilice, zalazak sunca… Motivi su prvo rađeni kao skice na papiru, koje su potom dovršene u obliku velikih „kartulina“, da bi na kraju uslijedlio slikanje tih motiva na platnu, kombiniranom tehnikom, akrilom i ugljenom.

Svaki autor/ica je na svojoj razglednici napisao/la prigodan tekst, pa je to bila prilika da se otkrije kako među likvnjacima ima i – pjesnika!

Na radionici odnosno izložbi sudjelovali su: Karlo Bonačić, Zvijezdana Davanzo, Elsa Demark-Mazalović, Ester Diklić, Mariza Dobrivojević, Vera Dugandžić, Zlata Katana Martić, Maria Klarić, Nevenka Kocijančić, Slavica Oplanić i Lidija Rubeša.

Ova izložba jedan je od sadržaja kojima Agata ove godine obilježava 10 godina svoga djelovanja, doduše skromnije od planiranoga, a sve zbog pandemije coronavirusa.

Izložba se virtualno može pogledati na You tube platformi, na ovom LINKU.

Izvor Grad Novigrad

ISTRAMET: Na Učki, Ćićariji i Labinštini pada snijeg, zimski uvjeti u Gorskom kotaru

VRSAR: Pozivaju se građani da odlažu otpad na reciklažno dvorište i time štite svoje i tuđe zdravlje