in

Novigradske pjevačice nastupile u Pazinu

Zbor Lavanda na nastupu u Pazinu

Jučer, u nedjelju 29. listopada, članice zbora Lavanda iz Novigrada nastupile su u crkvi Svetog Nikole u Pazinu, gdje je bila održana jubilarna 30. ovogodišnja nedjeljna misa. Nakon svečane mise koju je predvodio župnik Mladen Matika, koji je istaknuo da se moramo posvetiti molitvi, nedjeljnim misama, primanju sakramenata te poslušnosti i svetosti, članice zbora održale su kraći koncert.
Na koncertu su se novigradske pjevačice u prepunoj crkvi pod vodstvom dirigenta Branislava Ostojića, predstavile nizom staroslavenskih skladbi koje su se nekad izvodile širom Istre, odnosno u Svetom Petru u Šumi, Pazinu, Pazu, Lanišću te Lupoglavu. Bile su to Gospode Bože, I na zemlje, Čist da si, Isuse premili, Tisuć puta te Slatko srce Isusovo.
Jubilarna nedjeljna misa te koncert zbora Lavande održan je na Spomendan Blažene Djevice Marije od Krunice, koji se obilježava tijekom listopada, zatim u povodu održavanja Redovničkih dana i 80. obljetnice pripojenja Istre Matici Hrvatskoj, odnosno Rujanskih odluka u Pazinu.

Foto NK Funtana

NK FUNTANA: Prolić donio trobod i poklon najvjernijoj navijačici

noćna prometna policija nesreća noć mrak mračna

Pijan izazvao nesreću: Udario u ogradu, prometni znak i stablo, pa završio u bolnici