in

NOVOST: U Areni turnir u košarci 3×3

Foto Istarska županija

Nakon hokeja na ledu i nogometa pulska Arena bi mogla postati domaćinom i međunarodnog turnira u košarci 3×3, što je bila tema današnjeg susreta istarskog župana Borisa Miletića, pročelnika Kabineta župana Ivana Glušca i ravnatelja Arheološkog muzeja Istre Darka Komša s organizatorima Tomislavom Prpićem i Zlatkom Galiotom, iz Udruge PRO 3×3. 

Tom je prilikom županu predstavljen koncept dvodnevnog turnira, koji bi se održao u pred ili posezoni, a cilj mu je popularizacija 3×3 košarke, inače dinamičnog i atraktivnog, olimpijskog sporta. Nakon Bjelovara, želja je organizatora diljem Hrvatske organizirati košarkaške utakmice toga tipa, a Istru smatraju idealnom destinacijom, u kojoj postoji interes za vrhunski sport. Osim toga, Istra je moderna regija, kao što je to i košarka 3×3.

Župan Miletić je podržao inicijativu, naglasivši kako su sportski turniri dobrodošli, a promociju sporta među djecom i mladima smatra posebno značajnom.

– Svi dobro pamtimo hokej na ledu u Areni, manifestaciju koja je dodatno brendirala ne samo Pulu, već cijelu Istru kao vrhunsku sportsku destinaciju. Pozdravljam i to što bi turnir bio besplatan za naše građane i goste, a na njemu će se moći okušati i domaće košarkaške ekipe, naglasio je istarski župan.

Za daljnju organizaciju zadužen je Arheološki muzej Istre.

Izvor Istarska županija

bankomat provala foto zagrebačka policija

UKRALI 2 MILIJUNA KUNA: Provaljivali u bankomate na istarskom i riječkom području. Koristili vojni eksploziv

kamp golmani vratari nogomet aleksa cotić

TAR: Vratar Jakov Ivinović opet u poznatom Goalkeeper campu