in

Odlična atmosfera i ispunjen grad na otvorenju Adventa Poreč

Advent Poreč 2021. - Foto Tanja Kocijančić

Zajedničkim odbrojavanjem i paljenjem tisuća ukrasnih lampica na Trgu Matije Gupca u večer 17.prosinca 2021., otvoreno je šesto izdanje najljepšeg adventa u Istri – Adventa Poreč. Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić prilikom otvaranja zahvalio se Porečankama i Porečanima što tako iskreno podržavaju ovu manifestaciju koja je u kratkom roku postala jedna od omiljenijih.

Otvoren Advent Poreč 2021. - Foto Manuel Paljuh
Otvoren Advent Poreč 2021. – Foto Manuel Paljuh

Istaknuo je kako ih ove godine očekuje puno noviteta i zanimljivih sadržaja, te se posebno zahvalio svim partnerima i suorganizatorima Adventa, bez kojih realizacija programa, uz besplatne koncerte, predstave, animacije i degustacije ne bi bila moguća. Program otvorenja vodio je porečki pjevač Gordan Gregurović, koji je potom sa svojim bendom i Hit Revival Bandom glazbeno začinio večer.

Otvoren Advent Poreč 2021. - Foto Manuel Paljuh
Otvoren Advent Poreč 2021. – Foto Manuel Paljuh

Uz dobru glazbu i atmosferu, nije nedostajalo guštanja u kuhanom vinu, fritulicama i kobasicama, za što su se potrudili ugostitelji u adventskim kućicama koji su ove godine dodatno obogatili svoju ponudu. Redovi su se stvarali i za fotografiranje u novim photopointovima, poput božićno ukrašenog „fiće“ i Adventskog vlakiča, a đir po porečkom adventu napravili su i svijetleći hodači na štulama. Osim brojnih novih dekoracija, raznolike ponude ića i pića, Advent i ove godine donosi pravi blagdanski ugođaj u Poreč.

Paljenje lampica bilo je samo uvertira u vikend bogat ispunjen bogatim programom na više lokacija.

Advent Poreč 2021. - Foto Manuel Paljuh
Advent Poreč 2021. – Foto Manuel Paljuh

Već sutra od 10 sati starta adventska utrka, a poslijepodne dječji festival Vesli glasi-Voci allgere. Na više lokacija u gradu posjetitelje će zabavljati porečki glazbeni sastavi i dueti. U nedjelju na programu je Slatko jutro učenika i mentora Turističko ugostiteljske škole Antona Štifanića u 10 sati i dječjom predstavom „Baka Zima“ Udruge Birikina.

Istoga dana u kazalištu Pučkog otvorenog učilišta održat će se plesna kazališna predstava za djecu i mlade „Beskrlici u oblacima”. 

Ovogodišnje izdanje Adventa Poreč odvija se pod motom „ulicama staroga grada“ jer će se, osim u samom srcu starogradske jezgre – u Parku Matije Gupca, Gradskoj knjižnici i kazalištu, program održavati i na Trgu slobode, Eufrazijevoj ulici, kod Istarske sabornice i na rivi. U organizaciju su se, osim na adventskim kućicama u Parku, pridružili i lokalni ugostitelji na navedenim lokacijama koji će svojom ponudom i programima obogatiti ovogodišnje izdanje Adventa.

Advent Poreč 2021. - Foto Manuel Paljuh
Advent Poreč 2021. – Foto Manuel Paljuh

Program će se odvijati svakodnevno, a osim žive glazbe na više punktova, pripremljene su brojne radionice u organizaciji DND Poreč, dječje predstave Teatra Naranča, Birikine i IRTA-e, mađioničar, adventsko fotkanje s Djedom Mrazom, pub kviz, karaoke party, potraga za blagom za velike i male, kao i već tradicionalne Adventska utrka humanitarnog karaktera, Slatko jutro Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića, podjela bakalara za Badnje jutro te Žive jaslice u organizaciji Župe Poreč.

Za najmanje je na Adventu osiguran i poseban kutak u kojem se nalaze borovi koje će vlastitim ukrasima dekorirati djeca porečkih dječjih vrtića, kao i photopoint s vlakićem te Kuća Djeda Mraza.

Advent Poreč 2021. - Foto Manuel Paljuh
Advent Poreč 2021. – Foto Manuel Paljuh

Advent Poreč održava se od 17. prosinca do 2. siječnja, organizatori su Grad Poreč i TZ Grada Poreča, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com  ili na Facebook stranici: http://www.facebook.com/adventporec

Park u centru Kaštelira spreman za druženje i koncert - Foto Tanja Kocijančić park iza crkve vijećnici prosinac 2021

SUBOTA U KAŠTELIRU: Djeci stiže motorizirani Djed Mraz, a za one malo veće koncert

staklena ambalaža pixabay

Usluga dijeli vrećice za staklenu ambalažu u Poreču, Funtani, Taru i Vrsaru